Noordwijkerhout – De bouw van 75 wooneenheden voor ontheemden aan de Schippersvaartweg in Noordwijkerhout riep tijdens de politieke bespreking woensdagavond veel vragen op. De woonplekken van 54 vierkante meter zijn nodig voor de opvang van maximaal 300 ‘ontheemden.’ In eerste instantie zijn dat de Oekraïense vluchtelingen uit het Achmea gebouw en de locatie Dijkzicht. Voor 1 april 2024 moet de nieuwe opvanglocatie gereed zijn. Er kwamen veel vragen over de plek. Moeten de Oekraïeners voor snelle integratie niet meer verspreid worden over de gehele gemeente? Waarom niet naar een locatie aan de Achterweg? Zijn de bewoners in de omgeving op de hoogte gesteld? Kortom, de plannen riepen zoveel vragen op dat de raadsleden besloten hierover verder te praten in de raadsvergadering van 28 november.

4 REACTIES

  1. Waarom alleen maar in nw binnen en nw Hout er is ook nog een Nw zee of mogen daar geen vluchtelingen geplaatst worden is dat omdat het een kuuroord is .Zonder blauwevlag .

  2. Dat de heren Mobo’s overhaastig die wasbakjes en kraantjes voor de laatste knaken uit het oude hotel lieten slopen was zonde..ze hadden zich aan elke doelgroep scheel kunnen verhuren.

  3. Ik heb niet zo’n moeite met Oekraïense vluchtelingen door de oorlog. De meesten vinden werk en willen aan de slag. Stukken beter dan een locatie bouwen voor bijv. Marokkaanse en Tunesische gelukzoekers, die hier niets te zoeken hebben en voor veel overlast zorgen! De 300 vluchtelingen bij elkaar plaatsen lijkt me beter dan ze te spreiden over de gemeente. De mensen vinden steun bij elkaar, er is sociale controle onderling, en voor de gemeente, de politie, Boa’s etc. is het makkelijker toezicht en controle te houden dan op meerdere locaties. Mocht het vrede worden is het wel zaak dat ze terugkeren naar eigen land en moeten de woningen toegewezen worden aan woningzoekenden uit eigen gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in