Noordwijk – In de gemeente Noordwijk worden vanaf volgende vrijdag 50 asielzoekers opgevangen. Dat gaat plaatsvinden in NH congrescentrum Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Het gaat om 25 minderjarige asielzoekers met een begeleider. Dat is een moeder of een andere familielid. De opvang is voor de duur van vier maanden. Het gaat in totaal om 25 hotelkamers. In totaal heeft NH Leeuwenhorst 500 kamers. B & W van Noordwijk gaven eerder geen toestemming voor opvang in Hotel Fletcher de Witte Raaf. Daar ging het hotel helemaal dicht. Noordwijk stelde toen voorwaarden waar nu wel aan voldaan wordt. De hotelfunctie van Leeuwenhorst wordt nu maar zeer beperkt verminderd en asielopvang prevaleert niet, zoals bij De Witte Raaf. Omwonenden, de school en bedrijven zijn geïnformeerd. Het COA is verantwoordelijk voor de opvang. Zij zorgen voor 24 uur per dag beveiliging.

19 REACTIES

  1. Alsielzoekers worden opgevangen in hotelkamers,maar noordwijkers staan jaren op wachtlijsten voor een woning.doe daar nu eerst eens wat aan gemeente

  2. Maar wat na de 4 maanden? Wordt het gros dan statushouder incl automatische urgentie, voorrang op iedereen, een speciale zorgverzekering zonder eigen risico en vele voordeeltjes.

  3. Vreemde omschrijving: minderjarige asielzoekers en hun begeleiders, zoeken die dan geen asiel??
    Dan zijn het toch 50 asielzoekers?

  4. Kans is groot dat t telkens verlengd wordt of Oekraïners in gezet worden, want ja, de grens effectief dichtgooien is er niet bij

  5. Kan het niet in de zuid van het kuuroord waarom zo dichtbij een school . Waarom zijn de ouders niet in kennis gesteld . Je dochter zou er maar op school zitten .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in