Noordwijk – Puur en de Partij van de Inwoners kregen dinsdag genoeg steun (16 voor, 9 tegen) om de handhaving van stukjes bollengrond tot 1500 vierkante meter op te schorten. Het veroorzaakt namelijk veel onrust bij de gebruikers van bollengrond. De opschorting geldt tot het herziene beleid, de Intergemeentelijke structuurvisie Greenport, rond is.

De handhaving volgt direct uit de ISG- afspraken. Deze visie van de vijf bollengemeenten wordt binnenkort opnieuw tegen het licht gehouden.

11 REACTIES

 1. Waarom het plezier afpakken van mensen die op hun leeftijd (tussen de 70 en 80 jaar) gezellig keuvelen hun groente/plantjes onderhouden? Het is hun hobby, zijn met elkaar en genieten van de tuintjes. Dus pak ze dit plezier niet af!!!!

  • Je hebt helemaal gelijk Corina!!!
   De gemeente wil de oudere mensen graag achter de geraniums zetten denk ik met alle gevolgen van dien.🥲

 2. Gelukkig dat er ook nog normale mensen in Noordwijk wonen. De waarde van deze stukjes voor bollengrond is niks maar omdat Noordwijk wil bouwen op goed bollengrond hebben deze stukjes nodige anders krijgen ze het gom op hun dak ,doen eens normaal en ga de lucht in met bouwen maar dat zal. Nog wel even duren voor dat ze dat snappen gr peetv

 3. Wat Peet zegt idd.
  En gezien ze mega villa’s op 1e klas bollengrond bouwen ipv de hoognodige normale woningen en appartementen kun je als normaal denkend mens concluderen dat het niet om het belang van de burgers gaat maar om euries
  Op de grond van 1 villa kunnen wel 10 gezinswoningen op z’n minst. Appartementen nog meer.
  Alles voor status, geld, en persoonlijke belangen
  Ach, gezond verstand en eerlijk handelen is iets zeldzaams geworden.

  • Jessira, de waarheid is dat ook voor Greenportwoningen op voor bollengrond bestemde grond, bollengrondcompensatie moet worden afgedragen aan GOM, en dat geldt ook voor de gemeente als opdrachtgever (Bronsgeest). Met de bollengrondcompensatie heeft GOM de opdracht van de bollengemeenten om dezelfde hoeveelheid verloren gaande bollengrond door Greenportwoningen, elders weer terug te brengen door bv sloop oude bedrijfsgebouwen….er gaat dus per saldo geen bollengrond verloren, wel door illegaal gebruik van voor bollengrond bestemde grond….
   Verdiep je eens in de materie voordat je reageert….

   • Met het benoemen van paarde weitjes als bollengrond compensatie gaat men voorbij of de kwekers zo een stuikje grond wel rendabel kunnen exploiteren
    Dit is bedacht achter een bureau, goedbedoelde mensen zijn hierdoor gekwetst en kostbare bollengrond is door de GOM en de overheid al vernietigd alleen voor het geld. Eigenaren mogen wel het stukje eigen grond behouden als zij er nog eens flink extra voor betalen. Dit is pure chantage !!!!

    • Jos, je draait de zaak om. Het gaat in de meeste gevallen om gronden die reeds lang voor de bollengrond in de bestemmingsplannen zijn bestemd en vervolgens, zonder vergunning, als paardenwei/volkstuin in gebruik zijn genomen. GOM staat daar volledig buiten.

 4. Er zijn een aantal redenen om de moestuinen te houden
  De stukjes grond zijn niet rendabel als bollengrond
  De vaak oudere tuiniers komen thuis te zitten met als gevolg lichamelijke en geestelijke achteruit gang
  De biodiversiteit zal grotendeels verdwijnen diverse soorten vogels zoals de patrijs, tapuit, winterkoning, bollegrond is voor veel vogels geen habitat

 5. Die Alkemade heeft het link gespeeld en heeft er een ander mee opgezadeld ja de verkiezingen komen er aan .Laat je toch niet gebruiken door dat CDA .Landelijk is het al een zootje maar gemeentelijk nog erger .Zijn er nog wel mensen in de politieke die luisteren naar de inwoners.

 6. De duinen zijn ons al ontnomen om vrij te wandelen met je hond voor natuur behoud maar de crosfietsers rammen er wel door dat verstort niets onze gezonde wandeling die we hadden is ons ontnomen nu willen ze weer dat stukje plezier ontnemen maar kuuroorden is ruimte zat voor maak niet van ten kosten van wat jammer noordwijk

 7. Alles moet gewoon volgebouwd, dat is pas over een paar jaar zodat de verantwoordelijken alweer weg zijn maar wel hun zakken hebben gevuld van de projectontwikkelaars..of een mooie functie elders in de baantjescarrousel. Laat ze de boel maar ontruimen en leegstaan,. Verloederd en vol met onkruid. Wat dan? Asocontainers of vluchtelingenkampen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in