foto Grand Hotel Huis ter Duin

Noordwijk – Het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk heeft het principeverzoek van de Noorlander Groep om een ondergrondse parkeergarage in Noordwijk aan Zee te ontwikkelen goedgekeurd. Het aangepaste plan omvat één parkeerlaag voor ruim 400 auto’s. Als sinds 2017 bestaan de plannen voor een ondergrondse parkeergarage in de duinen ter hoogte van Grand Hotel Huis ter Duin.  

De gemeente gaat nu in gesprek met het Hoogheemraadschap van Rijnland. Als dat positief uitpakt, gaat de Noorlander Groep het plan verder uitwerken. Uitgangspunt is dat de parkeergarage volledig onder het huidige duin wordt gebouwd, onzichtbaar vanuit de appartementen, het hotel en het strand.  

Wethouder Roberto ter Hark was niet aanwezig bij het besluit van B&W vanwege zijn relatie met de aanvrager.  

15 REACTIES

 1. Helaas is het Hoogheemraadschap nu net de instelling die destijds geen toestemming gaf voor een parkeergarage voor de Boulevard. Later kreeg Katwijk wel toestemming om dat daar de Boulevard hoger ligt.

 2. Bij dijk in duin is het onderwerp ruim ter spraken geweest,de ruimte lag open om het in eenmalige trance te volmaken,machines stonden klaar.
  Maar omdat grote delen reep het duintje particulier bezit is dat stampt uit de tijd van de hegomonie grote hotels,werd het een moeilijk verhaal.
  Teveel lobby,s …teveel tegen de badplaats…teveel non-expertise…het te lange termijn denken en teveel procedures,…zonder visie en verbeelding,…is de boulevard of broken dreams vervallen in een desolate bastille of de slag net is voltooid,…denk zelf dat ons systeem niet meer van toepassing is,…i wash there,…

  • Helemaal gelijk toen al en nu nog een ongeorganiseerde klerezooi op de boulevard. En als je naar de boulevard wil zijn straten verkocht voor één euro of weggehaald voor de bouwwerkzaamheden van get oranje hotelplan.

 3. Er was meer dan 25 jaar geleden een parkeergarage in Noordwijk aan Zee, maar die is nooit in bedrijf genomen. Is destijds behandeld in het tv programma “Over de balk”.

  • In dat programma kunnen wat mij betreft ook het miljoenen kostende drainagesysteem van de Parralelboulevard, waarvan niemand weet of het werkt, het verdwenen bonnetje van 1 miljoen van het voormalige politiebureau, de bestrating nabij het gemeentehuis van Noordwijk, de teloorgang van het Vuurtorenplein en de Wilhelmina Boulevard. Ik zal vast nog wel wat zaken vergeten zijn.

 4. Ja Andre er is ook nog een pijp geboord wat een miljoen gekost heeft, waar de gaatjes van dicht slipten maakt niet uit want wij moeten het betalen .Ze praten over openheid aan me hoela alles in het geniep!

 5. Het is een parkeergarage die de Noorlander groep wil bouwen dus buiten het vergunningen proces is het geen project van de gemeente Noordwijk volgens mij ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in