Ad Jongenelen

Noordwijk – Een klacht van de Partij voor de Inwoners (PvdI) over het wegstemmen eind november van de kandidaat-wethouder van deze partij blijft zonder verdere gevolgen. De klacht werd ingediend bij de Integriteitscommissie van de gemeente. Er werd daarbij verwezen naar de Gentle Agreement van april 2023. Dat is een overeenkomst waarin afspraken en regels zijn vastgelegd over hoe men met elkaar om gaat binnen de politiek.

Kandidaat-wethouder Ad Jongenelen werd in november met 17 tegen 5 stemmen weggestemd. De stemming was geheim en dat belemmert volgens de Integriteitscommissie de waarheidsvinding. Volgens de Partij voor de Inwoners is het imago van Jongenelen, de Partij voor de Inwoners en de Noordwijkse politiek geschonden.

De partij verwacht excuses van de burgemeester in een openbare raadsvergadering. De PvdI spreekt ook over ‘vier betrokken fractievoorzitters’. De partij verwacht dat die aan zelfreflectie doen en ook excuses maken. Er komen echter geen excuses.

De PvdI verwijst naar een van de conclusies van de commissie: ‘de commissie is van mening dat er naar mogelijkheden moet worden gezocht om de onderlinge verhoudingen te verbeteren. Overgaan tot de orde van de dag is geen optie. Daarvoor zijn de zaken die de PvdI in de melding naar voren brengt te ingrijpend’. Met verwijzing naar de geheimhouding heeft de burgemeester volgens de PvdI besloten om geen verdere actie te ondernemen.

14 REACTIES

 1. ‘de commissie is van mening dat er naar mogelijkheden moet worden gezocht om de onderlinge verhoudingen te verbeteren. Overgaan tot de orde van de dag is geen optie. Daarvoor zijn de zaken die de PvdI in de melding naar voren brengt te ingrijpend’. En wat doe je dan als burgemeester je onderneemt verder geen actie ? Waarom wordt er de laatste tijd telkens maar verwezen naar de geheimhouding ? hebben deze bestuurders geen verantwoording naar de inwoners ?

 2. Het wordt toch tijd dat dat helebestuur eens opstapt zo ga je toch niet met mensen om dit moet een voorbeeld wezen een excuus is toch het minste wat je kan doen onbeschofte lui wat daar zit .

 3. Helemaal gelijk Han maar hoe is het mogelijk dat ze hiermee weg komen als inwoner schaam je je al dood dat je onder zo’n bestuur zit en die onbeschofte lui hebben er helemaal niks van Opzouten met die lui !!!!!

 4. Jammer dat de echte inhoud niet aan de orde komt en de PvdI ook eens naar zichzelf kijkt. Hadden zij goed geluisterd dan was deze hele toestand overbodig geweest. Wel erg sneu voor de heer Jongenelen en zijn gezin.
  Maar ook hier staan weer de beste stuurlui aan wal.

 5. Als de integriteitscommissie met zo’n conclusie komt en burgemeester en tegenstemmende partijen geen excuses willen maken is het tijd de integriteitscommissie op te heffen. Dan zitten de leden van deze commissie er voor ” Jan Lul!”

 6. Boven het artikel staat een foto van de heer Jongenelen zou de man ooit nog geassocieerd willen met Noordwijk ?

  • Ik ben bang van niet, Cees. Ik denk als iemand begint met ” Noo……” hij al rode vlekken krijgt. Ik vermoed dat hij thuis een boksbal met het opschrift Noordwijk heeft hangen, en zich daar elke dag flink op leeg slaat! Ik hoop dat deze man inmiddels ergens anders weer een goede baan heeft.

   • Heb jaren geleden met Ad samengewerkt, het is een enorm vriendelijk, aimabel en kundig man. Misschien wel gelukkig voor hem dat het zo gelopen is, hij had hier waarschijnlijk kapot gegaan aan de manier waarop in Noordwijk “politiek” bedreven wordt. Want kijk maar eens terug wat er allemaal gebeurd is na Ad z’n heenzending. (met als apotheose het dossier van tuinXtra)
    Voor mij is politiek een zaak vanuit verschillende (polieke)kanten bekijken, om vervolgens na wat stevige debatten tot een eindconclusie te komen. Maar in ons dorp lijkt het er zo langzamerhand op ‘wie niet voor me is, is tegen me’ en ‘wat ik wil zal kosten wat het kost gebeuren’. En dat is niet alleen van vandaag of gisteren, maar al decennia zo.
    Ad z’n nieuwe uitdaging is (voor zover ik weet) ‘Kwartiermaker – Belangenbehartiger voor de Nederlandse Kermis Bond’.
    Uitdagingen genoeg daar, lijkt mij.

 7. Smerig! Jeroen Ardouw steekt een inwoner neer, er wordt steeds meer geheim gehouden, de ouderen in de Zilk staan in de kou, en op het gemeentehuis blijven ze de ambtenaars stimuleren om de dienstverlening naar een hoger peil te brengen. Nou de meeste ambtenaren leveren goede diensten dus stop ermee om alleen naar de ambtenaar te wijzen maar doe als politiek eens aan broodnodige zelfreflectie!

  Inderdaad opheffen die integriteits commissie!

 8. Integriteit, laat me niet lachen. Deze commissie heel snel opdoeken. Noordwijk is al jaren een grote politieke slangenkuil en dat zal wel zo blijven ook. Dit zet ook een beeld bij de Noordwijkse inwoners. (Wegsturen wethouder, Steekpartij waarbij een raadslid betrokken is, bouwen GOM villa’s, Paardenweitjes, etc. etc.) En dan in de pers vermelden dat de dienstverlening naar een hoger niveau moet. Noordwijkse bestuurders met hun kop in het zand. De ambtenaren moeten hun best doen om de dienstverlening omhoog te krikken en de politiek ramt het weer de grond in.

 9. Die echte inhoud zou de PvdI ook graag willen weten. Het is ook interessant om te weten waarom volksvertegenwoordigers na afloop gaan liegen over de daden die ze gepleegd hebben. Het positieve is dat ze liegen omdat ze wat ze gedaan hebben niet netjes vinden. Maar de conclusie van de integriteits commissie was volledig voorspelbaar. En deze commissie is zo grondig te werk gegaan dat ze de voorzitter van de PvdI niet eens gehoord hebben. Misschien hadden ze de conclusie al klaar voordat ze de opdracht kregen? Rusland aan de Noordzee? Maar het is wel gelukt want er is niemand te vinden die nog wethouder wil worden voor de PvdI. Tenzij de PvdI bij de volgende verkiezingen de absolute meerderheid haalt. De grootste partij is geen optie want dan zullen de andere partijen hetzelfde trucje nog een keer uit halen. Want stel je voor dat de elite zich moet verantwoorden naar de inwoners! Bezuinigen op de hobbies van de elite , gratis parkeren, geen verhoging van de onroerendgoed belasting, geen terugkeer van de honden belasting,etc. Wordt het toch weer leuk in Noordwijk. De kiezer mag het straks bepalen.

 10. Jij maakt wel erg veel reclame voor je partij maar als ze eemaal ziitten zijn ze vergeten door wie ze gekozen zijn want het is een pot nat zakken vullen en achter over zitten zijn er nog mensen die te vertrouwen zijn . Als ik zo de verslagen lees is het vertrouwen van de mensen tot nul gezakt !

 11. Daar gaat de PvdI nou precies het verschil maken. En dat is nou precies waar die anderen zo bang voor zijn. De andere partijen wilden perse dat de PvdI een wethouder RO zouden leveren en hoopte de PvdI op die manier in hun clubje te trekken. De pvdI heeft dat echter geweigerd als oplossing werd gekozen voor een vijfde wethouder die dan RO moest doen. Niet iets wat de voorkeur was van de PvdI maar een compromis. Wat er daarna gebeurde is bekend. En nu staat de PvdI buiten spel. Knappe manier van politiek bedrijven. Maar het is straks aan de kiezer of ze van deze trucjes houden. Het Noordwijkse Cordon Sanitaire.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in