Archieffoto Marca Bultink
Hillegom – Stichting Vrienden Oud Hillegom en Volkstuinvereniging De Oude Beek slaan de handen ineen voor het opknappen van het pad langs de Oude Beek. Eerder stonden beide partijen lijnrecht tegenover elkaar. De volkstuinvereniging vindt verbreding van het pad noodzakelijk omdat het pad te smal is voor de toegenomen aantallen gebruikers ervan. De leden van de Stichting Vrienden Oud Hillegom zijn bang voor aantasting van het historisch landschap.
Intussen is er een werkgroep opgericht waarin gezamenlijk wordt gekeken naar een passende oplossing. Daarbij blijven de historische hagen uit 1830 bespaard. De stichting wil het pad opknappen met het originele materiaal, bitumen. De werkgroep hoopt dat de gemeente en de provincie geld vrij maken voor de herstelwerkzaamheden.
Volgende week donderdag is het eerste overleg voor de aanpak van het historische pad.

3 REACTIES

 1. Weer zo’n ontgroenings plan,er wordt al genoeg verknoeid in Hillegom. Dat kleine stukje lopen vanaf het nieuwe groententuintjes complex, is de daar zijnde huurders zeker te ver.Trouwens verderop westwaards,ligt een aanvoerweg,wat gebruikt wordt door de aldaar zijnde teler, dat weggetje kan toch gebruikt worden.
  Blijf af met je handen van Hillegom’s oudste paadje.
  Stelletje Cultuur-barbaren!
  Weer zo’n idioot idee, zoals alle polders in Hillegom verdwenen zijn,door onnadenkendheid.
  Dus met andere andere woorden,blijf af met je handen,van de Ambachts Heerlijkheid Hillegom.

  Vriendelijke groet,
  Pieter.J.J. Duivenvoorden
  te Hillegom

  • Helemaal; juist. Ik heb er ook al eens eerder op gereageerd. Als je hoort wat de eerdere plannen waren wat denk je dan dat het doet met de toename van mensen en niet te vergeten de toeristen die geen respect hebben voor de bollentelers. Laat staan de flora en fauna wat daar vertrapt en verstoord wordt. Nog meer auto’s, brommers, fatbikes, verkeer daar want dat weet iedereen ineens heel snel te vinden (gaat ook als verkorte route gebruikt worden)? Laten we toch naast het belang van een paar hobbygroentekwekers die het te ver lopen of fietsen vinden(alhoewel met de E-bike met een kratje is het lachen toch), niet het algemeen belang om zeep helpen. Het pad opknappen van het fietspad en de heg iets versmallen waardoor je er niet aan blijft hangen is wel een goed idee. Een achterom fietspad langs de Wilhelminalaan, waar nu toch ook al gefietst wordt, ontlast misschien ook de route langs de Oude Beek? Zeker als je de knooppunten route omlegt.

 2. Geachte l.s.

  Wat betrefd het opknappen van het laantje aan de Oude Beek in Hillegom,ik ben er niet op tegen.

  Begrijp mij niet verkeerd.

  Zou er eventueel een mogelijk zijn om dat lelijke bituum te verwijderen,en daarvoor in de plaats een klei-schelpenpad.
  Dat past meer bij het landelijke,dan dat bituum.
  Dan ben ik er niet op tegen,als het laantje eventueel iets verbreed zou worden.

  Verder wens ik iedereen het allerbeste.

  Een vriendelijke groet,
  Pieter PJ Duivenvoorden
  te Hillegom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in