Patricia Koot. Bron: Warmondse IJs- en Skeelerclub

Sassenheim – De KNSB heeft Patricia Koot van de Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) geselecteerd voor de wereldbekers schaatsen voor junioren. De 19-jarige schaatsster verdiende haar plek na haar prestaties tijdens de Residentie Cup in Den Haag afgelopen weekend. Koot, lid van het KNSB Talent Team Zuidwest, is een van de vijf vrouwen en vijf mannen die deel uitmaken van de wereldbekerselectie.

De afstanden waarop Koot zal uitkomen in de Italiaanse plaatsen Baselga di Piné en Collalbo worden later door de schaatsbond bekendgemaakt. De junioren wereldbeker start op 25 en 26 november in Baselga di Piné, gevolgd door de tweede wereldbeker een week later in Collalbo.

De finale van de wereldbeker voor junioren staat gepland op 3 en 4 februari in het Japanse Hachinohe. Een week later worden daar ook de wereldtitels verdeeld. De selectie voor dit deel van het seizoen wordt op een later moment aangekondigd, waarbij de prestaties in de eerste wereldbekers een belangrijke rol zullen spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in