foto Orange Pictures

Noordwijk/Den Haag – Pieter Vink wordt veiligheidsmanager bij ADO Den Haag. De Noordwijkse oud-topscheidsrechter start per direct. 

De functie werd onderwerp van gesprek na het vertrek van de vorige veiligheidsmanager, Maurice Westerwoudt. Na zijn plotselinge vertrek werd gemeld dat de functie zou worden wegbezuinigd. Iets dat verkeerd viel in de Haagse politiek. Het leidde zelfs tot vragen aan het Haagse college. 

Daarop antwoordde het stadsbestuur vorige week nog dat die functie moet worden ingevuld omdat er anders geen vergunning komt. Dat zou weer leiden tot het intrekken van de licentie om profvoetbal te mogen spelen. De nieuwe directeur van ADO Den Haag, Natascha van Grinsven-Admiraal, liet al weten bezig te zijn met het invullen van de functie. 

Ervaring met veiligheid 

Dat is nu gelukt met het aanstellen van de Noordwijkse Pieter Vink. Hij was meer dan 20 jaar in dienst bij de politie en heeft daar verschillende functies gehad. Zo was de 56-jarige Vink nauw betrokken bij de afdeling voetbal van de politie. Ook heeft hij voor de KNVB gewerkt bij de afdeling scheidsrechterszaken en floot hij jarenlang nationale en internationale wedstrijden. 

Daarna heeft hij nog gewerkt als coördinator handhaving bij de gemeente Alphen aan den Rijn en als teamleider handhaving bij provincie Zuid-Holland. ‘Pieter brengt enorm veel ervaring en kennis met zich mee en zal daarmee een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling en uitvoering van het veiligheidsbeleid bij ADO Den Haag’, reageert Van Grinsven-Admiraal. 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in