Voorhout – Flexwonen.nu heeft het perceel Van den Berch van Heemstedeweg 45 gekocht. Eigenaar Nico Geerlings wil op het terrein, dat grenst aan Sassenheim, 100 flexwoningen voor arbeidsmigranten gaan bouwen.

Het woonhuis moet gaan dienen als beheerderwoning, de achterliggende schuren worden afgebroken om plaats te maken voor de flexwoningen. Daar zou ook plaats zijn voor een beperkt aantal lokale spoedzoekers. Het plan is de woningen maximaal 15 jaar te gebruiken voor de huisvesting van arbeidsmigranten. 

Voor omwonenden is een inloopbijeenkomst op donderdag 13 juni van 16.30 – 19.00 uur aan de Van den Berch van Heemstedeweg 45 in Voorhout. Belangstellenden kunnen dan impressies van de nieuwbouw bekijken en vragen stellen.  

12 REACTIES

 1. Inderdaad bouw iets betaalbaars voor onze (kleinkinderen) . Dit is allen een verdienmodel voor bedrijven en matig tot slecht betaald werk voor arbeidsmigranten!

 2. Prioriteit nr.1 voor een burgemeester is veiligheid voor de inwoners. Het wordt nog iets met 100 auto s meer per dag over de smalle Zandslootkade en Prinsenweg met de bijkomende geluidsoverlast. Bloedlink voor al die scholieren etc. Heeft dhr. Geerling of de gemeente daar al een oplossing voor? Bouw eerst eens voor ingezetenen die al jaren op de wachtlijst staan. Nee, arbeidsmigranten krijgen voorrang en de ingezetenen worden voor hun opzij gezet en ook nog eens op een kostbaar stukje groen wat nog over is. Het zal je uitzicht maar worden voor 15 jaar. En dan????
  Buurtbewoners, verzamel u en kom als groep in verzet!!!
  Start een petitie.
  Ik woon niet in jullie buurt maar teken als eerste!!!!

 3. Was de bestemming van die grond niet agrarisch (boerenbedrijf). als het bestemmingsplan eenmaal is gewijzigd, wat gebeurd er dan na 15 jaar of zoveel eerder? Mooie locatie voor dure villa’s???????

 4. Puur discriminatie regel is dit,belang voor nieuwkomers die niks in dit land hebben opgebouwd,de hardwerkende Nederlander die tot zijn 34 ste levensjaar thuis zit bij pa en ma daar word niks aan gedaan.Zou jullie fatsoeneren hun ook op een wachtlijst te zetten van 15 jaar?.
  Dat zou sieren

 5. Dit is lastig. Is hard te maken dat er hier in de BS regio een tekort is aan tijdelijke onderkomens voor arbeidsmigranten? Gaat t om 100 woningen x 4 personen of 1? Sowieso is de weg etc totaal ongeschikt voor een dergelijke drukte. Je kunt ze niet verbieden niet met een auto te komen. De regio, provincie moet over dit soort initiatieven nadenken. Waar past dit t beste? Bijv. een oud hotel dat al op een plek staat met goede ontsluiting en parkeerplekken. Leeg kantoor e.d.

 6. Niet te geloven dit! Probeer als nederlands burger maar eens een bestemmingsplan gewijzigd te krijgen! Blij dat ik niet in die buurt woon of langs die weg moet.

 7. Ongelofelijk de gemeente geeft de regie uit handen en een project ontwikkelaar weet wel raad met flexwoningen voor arbeidsmigranten.
  Het is een drukke fiets route voor burgers en scholieren op relatief smalle wegen, de Irene straat is al druk met verkeer.
  De gemeente raad is een tandeloos monster, die alles aan zich voorbij laat gaan en niet luistert naar burgers.
  Voorbeeld Verplaatsing Hoogvliet naar centrum , ongewenst, gaat toch door.
  Laat informeren van omwonenden over Oude Raadhuis plan, wij mochten alleen nog klappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in