Foto: Bescal

Lisse – De Beukenhof moet een multifunctioneel ontmoetingscentrum worden in combinatie met extra woningen voor ouderen. Het centrum wordt toegankelijk voor meer activiteiten en extra doelgroepen naast de huidige gebruikers. Daarmee blijft De Beukenhof betaalbaar en beschikbaar voor alle Lissers. Deze aanpak hebben B & W dinsdag gepresenteerd. Deze ontwikkelstrategie legt het college nu eerst voor aan de gemeenteraad. Daarna worden concrete plannen gemaakt om echt aan de slag te gaan.

De gemeente meldt verder: op dit moment wordt De Beukenhof vooral gebruikt als ontmoetingsplek voor ouderen. Uit onderzoek door extern bureau Draaijer blijkt dat het voortbestaan van de voorziening vraagt om verbreding van het geheel aan gebruikersgroepen. Door het centrum bijvoorbeeld ook in de avonduren en weekenden te gebruiken en de ontmoetingsplek overdag open te stellen voor meerdere gebruikers, blijft De Beukenhof in de nabije toekomst haalbaar en betaalbaar. Deze inzet past daarnaast goed bij het uitgangspunt ‘iedereen doet mee’ uit het raadsakkoord ‘Samen voor Lisse’, aldus B & W.

Bij de woningbouw werkt de gemeente nauw samen met stichting Huisvesting 55-plus, die eigenaar is van Eikenhorst en de omliggende grond naast De Beukenhof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in