De huidige verbinding, de Lisser brug krijgt er een verbinding bij.

Lisse/Bollenstreek – Het plan om de bereikbaarheid van de Bollenstreek richting Schiphol te verbeteren, het provinciaal inpassingsplan (PIP), is beschikbaar voor inzage in het gemeentehuis van Lisse vanaf 18 december. Onderdeel van het plan is een nieuwe brug tussen Lisse en Lisserbroek over de Ringvaart waarop ook een busbaan aangelegd wordt. De route via de nieuwe brug zou in theorie sneller moeten zijn dan het huidige traject via de Elsbroekerbrug.

De Provinciale Staten beslissen in 2024 over het voorgelegde plan. De brug maakt ook onderdeel uit van het plan om een snelle busverbinding tussen Noordwijk en Schiphol te realiseren. De eerste bussen zouden halverwege 2029 over de brug moeten rijden.

De provincie Noord-Holland organiseert 17 januari tussen 17:00 uur en 20:00 uur een inloopbijeenkomst in De Meerkoet in Lisserbroek om vragen te beantwoorden over de plannen. De gemeente Lisse is aanwezig om vragen over het ontwerp bestemmingsplan Waterkanten te beantwoorden, dat de aanleg van de busbaan in Lisse mogelijk maakt.

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in