Lisse – De Energie Coöperatie Lisse (ECL) heeft bij de gemeente Lisse een principeverzoek ingediend om een kavel te mogen inrichten als zonnepark. Op basis hiervan wordt onderzocht of het project kans maakt om een omgevingsvergunning te krijgen.  

Het zonnepark moet komen tussen de Loosterweg-Zuid en de Leidsevaart. Het gaat om het terrein van de oude vuilnisbelt, waar nu een weiland ligt. ECL wil daar zonnepanelen plaatsen die elektriciteit moeten opwekken voor zo’n 1.000 Lissese huishoudens. Volgens ECL ligt de kavel dusdanig afgelegen dat nauwelijks overlast valt te verwachten. De stroomkabels van Liander liggen er wel vlakbij.  

Meer informatie over het project staat in een brochure

 

10 REACTIES

  1. En mensen die zonnepanelen hebben worden daarvoor nu gestraft doordat ze mogen gaan betalen voor teruggeleverde stroom of ze worden gewoon afgesloten???

  2. Waanzin gewoon door gaan tot het net ploft!
    En of je effe wil betalen voor het terug leveren wat gewoon totale onzin is en infeite gewoon oplichting!
    Als je weet hoe het werkt bestaat er niet iets van terug leveren!
    Echt zo blijven liegen over de feiten zegt steeds meer over de #climatehoax !
    Beste gasnet van de wereld !
    En dit soort dingen doen is echt waanzin!
    Milieu ramp in de maak al die bullshit!

  3. En dat terwijl Eneco vandaag bekent maakt dat er betaald moet gaan worden voor het terug leveren van stroom (€72,00 ) en zij later een bedrag per terug geleverde kWh gaan vragen,wat heeft het dan nog voor nut zo’n zonnepark tenzij je ook investeert in heel veel opslag accu’s

  4. Tuurlijk, gewoon maar doorgaan met het volplempen met zonnepanelen. Hoe meer zonnepanalen, hoe meer onbalans in het net. Voordeel is meer gratis uren in de zomer! De zonnepaneelhouders gaan echter de rekening betalen.

  5. Sorry maar waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig?!? Woningen met zonnepanelen worden nu, zeker met het salderingsgedoe en extra ‘zonnepanelentax’ omdat het stroombet vol is, gestraft. Overal krijgen we te horen ‘oei oei stroomnet zit vol dus jullir zonnepanelen moeten uit hoor!’ en dan nu doodleuk een zonnepark bouwen?!? Is er ergens een plek waar we formeel bezwaar kunnen maken?

  6. Gek hè dat die bedrijfszonneweides nooit worden uitgezet en alles kan en mag opeens..en de gewone huishoudens ieder voor zich enkele duizenden investering doen en hun stroom gewoon wordt gestolen. Zo komt de overheid aan hun gratis energie om waterstof van te maken. En met deze listige truuc komen ze aan gratis stroom terwijl de burger er 3x voor betaald. 1x investering zonnepanelen 2x betalen om te mogen leveren 3x straks waterstof afnemen waarmee straks een nieuw type cv ketels worden gestookt.

  7. Zonde van het geld. Nu in de pielpolder steeds meer huizen zonnepanelen hebben kan ik op een zonnige dag sinds vorig jaar niks terug leveren. En de gemeente wel. Geloof dat echt niet.

  8. Het staat er gewoon:

    Zonnepanelen eerst op daken en ongebruikte terreinen:

    In het Klimaatakkoord is ook afgesproken dat de betrokken partijen eerst kijken of zonnepanelen op gebouwen gelegd kunnen worden. Daarna pas op ongebruikte terreinen in bebouwd gebied. Buiten de bebouwde kom gaat de voorkeur uit naar het combineren van functies. Bijvoorbeeld zonnepanelen op vuilnisbelten en in bermen van spoor- en autowegen. Deze voorkeursvolgorde heet de ‘zonneladder’. De zonneladder moet voorkomen dat zonnepanelen op landbouw- en natuurgrond gelegd worden als dat niet nodig is.

    https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/documenten/kamerstukken/2019/08/23/beantwoording-moties-dik-faber-over-een-zonneladder-als-nationaal-afwegingskader-bij-inpassing-van-zonne-energie

  9. Zeer vreemd. Kampte we hier in de regio niet met een overvol stroomnetwerk waardoor huishoudens al worden afgestraft voor het feit dat zij zonnepanelen hebben die stroom opwekken? Raar dat de consument dan mag gaan betalen voor teruglevering terwijl overheden hele zonneparken plaatsen die juist flink extra balast brengen op het stroomnet. Maar het is de fout van de consument toch? Wij als consumenten mogen weer extra kosten gaan betalen aan teruglevering + minder saldering voor de situatie die door de overheden veroorzaakt wordt jarenlang. Want jaren geleden wisten zij al dat het stroomnet overvol zou raken, maar zij besloten te doen alsof hun neus bloedt. Ik vind het een vreemd verhaal. Hopelijk kunnen de inwoners hier nog bezwaar op indienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in