De beoogde locatie voor de schoolvoorziening en het appartementencomplex (archieffoto)

Noordwijkerhout – Het college van B & W heeft plannen om aan de Viaductweg in Noordwijkerhout 17 appartementen en een schoolvoorziening te bouwen. De benodigde procedures, onderzoeken en kosten zijn allemaal uitgewerkt. Het college vraagt nu de gemeenteraad om een ontwerpverklaring van geen bedenkingen af te geven zodat de benodigde vergunningen kunnen worden aangevraagd en de bouw kan worden voorbereid.

Het plan betreft een uitbreiding van basisschool De Prinsenhof en de bouw van een appartementencomplex, bestaande uit 13 sociale en 4 middeldure huurappartementen. De appartementen worden verkocht aan woningstichting Padua, die de appartementen weer zal verhuren. De schoolvoorziening en het appartementencomplex komen op de locatie van de oude Ireneschool en het voormalig politiebureau, dat voor de bouw zal worden gesloopt.

Het Noordwijkse college verwacht dat de kosten van dit project zullen oplopen tot 681.526 euro. Het stelt de gemeenteraad voor om deze kosten te dekken uit de opbrengsten van het verhuren en verkopen van gemeentegrond. Ook wil het college 200.000 euro beschikbaar stellen om de realisatie van de sociale huurappartementen te ondersteunen.

6 REACTIES

    • Rij je nu ook de hele dag met de auto heen en weer, dan?
      Als je aan het werk bent, heb je van die schoolkinderen weinig last.

  1. Tsja ik begrijp nog steeds niet waarom de prinsenhof school niet gaat uitbreiden in de nieuwe wijk in den houte ? Gevaarlijke route voor die kids uit de woonwijk over de smalle victoriberg naar de Viaductweg.
    En dan vooral woningen op de plek vande Irene school, eerder in dit traject is dit ookal ge opperd

    • De grond is veel duurder op het Bavo-terrein. De grond van de voormalige Ireneschool en van het oude politiebureau is gemeentegrond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in