Hillegom – Plein28 in Hillegom heeft de Duurzame Woonkamer geopend, een educatieve ruimte waar bezoekers kunnen leren hoe ze thuis energie kunnen besparen. De woonkamer, dat zich bevindt op het Henri Dunantplein 28, biedt praktische tips en laat bezoekers kennismaken met energiebesparende materialen. Naast het tonen van spullen, biedt de woonkamer ook een plek voor vragen en advies. Energiecoaches zijn er op bepaalde dagen aanwezig om vragen over duurzaamheid te beantwoorden.

In de Duurzame Woonkamer kun je op dinsdag 26 maart van 20.00 tot 21.30 uur leren hoe je jouw huis milieuvriendelijker kunt maken met isolatie en ventilatie. Op donderdag 28 maart van 14.00 tot 15.30 uur is er een bijeenkomst waar je leert hoe je jouw huis energiezuiniger kunt maken, met speciale aandacht voor maatwerk en uitzonderlijke situaties. Op dinsdag 9 april van 20.00 tot 21.30 uur kun je ontdekken hoe een modern huis eruit zal zien in Hillegom in 2035, met onderwerpen zoals het gebruik van thuisaccu’s en andere technologische snufjes en zonder gasaansluiting.

Plein28 verwelkomt alle inwoners van Hillegom en Lisse op vrijdag 22 maart van 19:00 tot 21:00 voor een Open Duurzame Avond. De avond staat volledig in het teken van initiatieven die gericht zijn op energiebesparing en duurzaamheid. Tijdens het evenement zullen ook de energiecoaches aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over woning- en energiebesparing. Daarnaast kunnen bezoekers kapotte apparaten meenemen naar het Repair Café, waar reparateurs zullen proberen ze te herstellen. Ook is er een kledingruilmarkt waar bezoekers hun ongewenste, maar nog bruikbare kleding kunnen ruilen voor nieuwe stukken.

1 REACTIE

  1. Prima initiatief hoor. Het zou echter ook goed zijn als er iemand aanwezig is om mensen te helpen bij het aanvragen van subsidies. Nu alleen van het duurzaamheidsloket gehoord dat dat alleen in de Bibliotheek kan op dinsdag tussen 14.00-16.00 uur. Plein 28 is centraler gelegen en makkelijker bereikbaar (ook voor minder validen). Het is tenslotte een gegeven dat het kunnen verduurzamen van je woning veelal een geldkwestie is en er subsidies blijven liggen omdat de procedure daarvoor weel te ingewikkeld is. Het plaatsen van een tochtstrip of folie heb je geen coach voor nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in