Podcasts

Maak jij zelf een podcast over de Bollenstreek en zou je die op deze pagina willen publiceren? Laat het ons weten via [email protected].

Een podcast over voetbal in samenwerking met de voetbalwebsite Voetbal in de Bollenstreek en RTV Katwijk. Gezamenlijk duiken we in de voetbalwereld en laten ons bijpraten over de actualiteit, zoeken oude bekenden op, of zoeken de diepgang bij spelers, trainers of andere clubmensen. Om de twee weken volgt er een nieuwe aflevering. In de eerste aflevering van de podcast schuiven Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum en collega Mart Vergouwen van vv Katwijk aan. Hoe gaan de twee topclubs uit Katwijk om met de coronacrisis? Voelen de verenigingen dat in hun portemonnee of krijgen ze voldoende steun vanuit de overheid of sponsoren? En wat als we straks weer mogen voetballen met publiek? Zijn er al afspraken gemaakt over de toekomstige derby’s op Nieuw Zuid of De Krom? In een gesprek van ruim een uur krijgen de twee voorzitters het woord en nemen ze ons mee in de dagelijkse gang van zaken. Ook tijdens deze pandemie blijken ze nog steeds een belangrijke maatschappelijke rol vervullen in de samenleving, zo vertellen de beide heren. De podcast is te beluisteren via Voetbal in de Bollenstreek, RTv Katwijk en Bo.

Podcast over voetbal

Yannick Renkema en Bart van Zelst doen niets liever dan praten over de verhalen die de Bollenstreek kleur geven. Vaak onder het genot van een biertje bespreken ze de lokale cultverhalen en markante inwoners die ervoor zorgen dat deze streek zo fel afsteekt tegen de grauwe Noordzee en de grijze Randstad. In elke aflevering van Parels & Paradijsvogels staat één zo’n paradijsvogel of parel van een verhaal centraal.

Podcast Parels en Paradijsvogels

Twee Noordwijkse zussen, Maija en Elly Vliet Vlieland, maken podcasts met verhalen over Noordwijk van vroeger. De ene zus schrijft de verhalen en de andere leest ze voor.

Podcast Kuuroord Zeebad