Hillegom – De betrokkenheid spatte er donderdag tijdens de raadsvergadering vanaf bij inspreekster mevrouw Fuchs. Ze kwam met twee klachten.

Klacht 1 ging over de Heemtuin. Ooit door de gemeente geschonken aan de wijk Elsbroek, maar het onderhoud laat nu zwaar te wensen over. De gemeente moet volgens Fuchs helpen want de vrijwilligers dreigen de strijd tegen riet, brandnetel en braamstruik te verliezen. De gemeente vraagt inwoners om mee te praten over groenbeheer, maar de Heemtuin wordt vergeten, zei Fuchs en ze deed een pleidooi voor biodiversiteit. Ze hoopt ook dat de gemeente de vijver gaat uitbaggeren.

Klacht 2 ging over het ophalen van plastic door middel van zakken aan palen. Bewoners hangen de zakken soms wel een halve week te vroeg op tot genoegen van ratten en meeuwen. De gemeente is hardleers, aldus Fuchs. Je wel druk maken over plastic in oceanen, maar niet over het plastic zwerfafval, dat vindt ze scheef. ‘Zorg voor speciale afvalbakken of verdiep je in een ander systeem’, gaf ze als raad mee.

1 REACTIE

  1. Ik mis in dit artikel hoe er gereageerd is door de raadsleden. Wat wordt de vervolg actie?
    Ik zou m.i. niet alleen gaan voor een systeem voor Hillegom, maar nu eens een landelijke oplossing aangezien wij niet de enige zijn die het afvalprobleem het hoofd moeten bieden. Weer tussenoplossingen bedenken die de gemeente en dus de burger weer meer geld gaat kosten en toch weer niet het eureka blijkt te zijn, lijkt mij niet de juiste weg. Het is teveel ad-hoc / korte termijn en decentraal denken terwijl dit een landelijke issue is. Het gedrag van mensen verander je nl. niet en bijv. camera’s ophangen kost ook geld en is ook geen oplossing want je ziet de meeste keren niet goed wie er in beeld staat, zeker niet met de hoodie cultuur. Laten we als Hillegom nu eens echt het hoofd bieden aan dit probleem en innovatief werken aan een advies indienen aan de landelijke politiek. We moeten n. wel oog hebben voor het milieu als gemeentes en burgers, maar hierin slaan we de plank toch volledig mis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in