Noordwijk – De VVD-fractie in de Noordwijkse gemeenteraad maakt zich zorgen over het aantal verkeersongevallen in de gemeente Noordwijk. Van B&W willen ze weten wanneer de zogenoemde BLIQ verkeersveiligheidsrapportage over 2022 wordt verwacht. Hierin staan per gemeente de trends en aandachtspunten op het gebied van verkeersongelukken.

Ook vragen ze om cijfers waaruit blijkt of de nieuwe voorrangsregels op rotondes succesvol zijn en willen ze weten wat de gemeente heeft gedaan om deze regels onder de aandacht te brengen.  

Daarnaast vraagt de VVD-fractie of er maatregelen zijn genomen om de onveiligste wegen verkeersveiliger te maken. Volgens de partij gebeuren vooral op de Nieuwe Zeeweg/ Duinweg/ Van Panhuysstraat veel ongelukken.  

4 REACTIES

  1. Mijn moeder van bijna 86 fietste vorige week op de rotonde bij de apotheek (niet zo snel gezien haar leeftijd) toen er 3 jongeren op fat- bikes uit de richting van het gemeentehuis met hoge snelheid kwamen aanrijden naar de rotonde. Door schielijk te remmen heeft ze een zeker ongeluk ter nauwer nood kunnen voorkomen. Die jongeren kwamen van rechts en kijken nergens naar.

  2. Het zijn niet de nieuwe regels, maar de mensen zelf. Automobilisten én fietsers die niet goed opletten en die bijvoorbeeld ook geen richting aangeven.
    Ongelukken had je hiervoor ook al.
    Als je deelneemt aan het verkeer moet je gewoon goed opletten ongeacht hoe je hieraan deelneemt. Dat is echter makkelijk gezegd dan gedaan. Het is alsof sommigen het geen barst uitmaakt of ze verongelukken of niet en dat is lastig te corrigeren.

  3. Al jaren voordat fietsers op alle rotondes voorrang kregen was er in Noordwijk één rotonde waar fietsers voorrang hadden, namelijk die bij de apotheek. Dat was toen al de rotonde waar het altijd raak was. Als je dat voorrangsregime dan op alle rotondes invoert moet je niet verbaasd zijn dat je dezelfde soorten ongevallen krijgt op de andere rotondes.

  4. Vinden ze dat gek bij die gemeente weten jullie hoeveel verkeer er in Noordwijk in en uit gaan op een dag het is eene gaos aan auto’s dan gaat het een keer verkeerd . Doe daar maar eens wat aan . Er wordt in elke straat te hard gereden dit willen jullie toch zo graag veel toeristen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in