Bollenstreek – Storm Poly is woensdagochtend in de Bollenstreek aan land gekomen. Het KNMI waarschuwt voor zeer zware windstoten. Het advies is zoveel mogelijk binnen te blijven. In de hele Bollenstreek zijn rond 9.00 uur al vele meldingen gedaan van stormschade aan bomen, losgeraakte dakdelen en afgewaaide dakpannen. Het betreft onder meer de Leidsevaart in Lisse, Hoofdstraat in Sassenheim, 1e Loosterweg in Hillegom, het Brittenhuis in Noordwijkerhout en het Leendert Hellenberghof en de Hoogwakersbosstraat in Noordwijk Ook zijn op diverse plaatsen vuilcontainers omgewaaid, waardoor huisvuil door de straten waait.

13:44 – In Lisse hebben omgevallen bomen de Loosterweg-Noord en de Achterweg-Zuid versperd. De brandweer en gemeente werden ingeschakeld om de bomen in stukken te zagen en te verwijderen.

12:22 – Afritten van de N206 in de Bollenstreek zijn door de gemeenten vrijgemaakt van losgewaaide takken. Werkers hebben het groen langs de weg gelegd zodat het verkeer de weg weer op en af konden komen.

12:10 – In Noordwijkerhout is het hele dak van een bedrijfshal langs de Oosterduinen eraf gewaaid. Hierbij heeft het pand en de directe omgeving schade opgelopen omdat stukken van het dak door de wind verspreidden over wegen en in sloten. De brandweer heeft de situatie veilig gesteld.

11:56 In Hillegom zijn er veel bomen en grote takken door storm Poly op de weg gevallen. Zo is op de Hillinenweg een grote boom al in stukjes gezaagd en langs de weg gelegd om het verkeer er weer door te laten.

11:42 – De brandweer van Voorhout is vandaag druk bezig met verschillende meldingen, dat meldt het op Twitter. Zo hebben de brandweerlieden geholpen bij een boom die tegen de gevel van een woning was gevallen en losgekomen zonnepanelen en dakleer.

Bron: Twitter @brandweervht

11:07 – Op het fietspad van de Leeweg in Noordwijkerhout was de weg geblokkeerd door losgewaaide takken. De brandweer kwam ter plaatse om de weg vrij te maken.

11:00 – In de Frans Halsstraat in Lisse is door de storm Poly een boom tegen een woning aangewaaid. Hierbij kwam ook een stuk van de straat omhoog. De brandweer is aanwezig om de boom van het dak te halen.

10:30 – Een deel van het dak van strandpaviljoen Wit Sand in Noordwijk is door de storm losgewaaid.

09:45 – Meerlanden is in de hele Bollenstreek gestopt met het ophalen van huisvuil. Gevraagd wordt de containers van de straat te halen om schade zoveel mogelijk te voorkomen. In de middag wordt gekeken of de inzameling kan worden hervat. De milieustraten in de hele regio zijn gesloten.

Bron: Twitter

08:30 – Bomen in de W.H. van Konijnenburgstraat zijn vanochtend omgewaaid. De gemeente was bezig om de boom in stukken te zagen om het te verwijderen.

 

1 REACTIE

  1. Ik weet dat je niet overal de rommel op kan ruimen maar de fietspade naast de gooweg is levens gevaarlijk . Maar ja dat zijn maar fietsers .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in