Routinier Nick Pikaar kon 'zijn' TOP ook niet helpen aan een derde beslissingswedstrijd (foto: Rene van Dam/Orange Pictures).

Sassenheim – TOP/IAA Fresh komt volgend seizoen voor het derde jaar op rij uit in de Korfbal League 2. De Sassenheimers verloren maandagavond voor de tweede keer van KCC, waardoor het team uit Capelle aan den IJssel de play-downs, die afgewerkt werden in een ‘best-of-three’-vorm, won. TOP liep door dit verlies de tweede mogelijkheid op promotie naar de Korfbal League mis, nadat de Sassenheimers eerder al de finale van de play-offs verloren van Unitas.

Op papier was de tweede wedstrijd tegen KCC al een behoorlijke uitdaging voor TOP. De Sassenheimers verloren donderdag het eerste duel na een verlenging en speelden in de weken daarvoor al vier wedstrijden voor een eventuele plek in de Korfbal League. Voor KCC was het pas de tweede wedstrijd in drie weken. In sporthal Schenkel in Capelle aan den IJssel moest het vermoeide TOP er dus nog alles aan gaan doen om in het hol van de leeuw een derde wedstrijd uit het vuur te slepen. Toch lukte het de Sassenheimers om in de openingsfase aan te haken bij KCC. De thuisploeg kwam snel op een 2-0 voorsprong, maar zag TOP langszij komen en zelfs de 3-4 maken. Het spel was echter aan beide kanten niet goed en een duidelijk overwicht kon door het publiek ook niet worden opgemerkt. Richting de rust kreeg TOP moeite met scoren, door veel aanvallen uit te voeren waarbij maar één keer werd geschoten. Hierdoor wist KCC een gat te slaan, ondanks dat de thuisploeg niet domineerde. Het kwam de Sassenheimse bezoekers duur te staan, want in de rust bedroeg de score 11-6.

Waar de laatste beslissingswedstrijden van TOP veranderden in heuse thrillers in de tweede helft, bleef dit maandagavond uit. De stabiele voorsprong die KCC aan het einde van de eerste helft had opgebouwd werd vakkundig in stand gehouden door uitblinkers Koen Collée en Julian Middelkoop. Daarnaast lukte het TOP ook niet om uit een ander vaatje te tappen dan in de eerste helft. Alhoewel de Sassenheimers vijf minuten voor tijd dichterbij kropen, werd het niet meer spannend in sporthal Schenkel. Het was duidelijk: KCC bleef in de Korfbal League, TOP in de Korfbal League 2.

Zo kwam er een einde aan een memorabele run van TOP, waarbij de Sassenheimers het bijna voor elkaar hadden gekregen om weer terug te keren op het hoogste niveau van Nederland. De rood-witten zullen volgend seizoen opnieuw moeten gaan strijden voor de play-offs, al zal dat wel met een andere selectie zijn, vanwege meerdere vertrekkende schakels. Eerst moet TOP zich echter gaan focussen op de laatste wedstrijden voor de zomerstop, die op het veld gespeeld worden, in de veldcompetitie. De Sassenheimers komen uit in de Ereklasse, die aankomende week alweer van start gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in