Noordwijkerhout – Twee “bezorgde recreanten” van het Oosterduinse Meer zijn tegen het plan van NZLokaal-raadslid Wally Rodenburg om zonnepanelen te plaatsen boven een deel van het Oosterduinse Meer. Dit zou de blauwalg moeten tegengaan, de recreatie verbeteren en energie opleveren voor 3.000 huizen.

In een brief aan B&W en de gemeenteraad stellen Gerard de Jong en Paul Groothuis dat plaatsing van een zonnepark de natuurbeleving van het Oosterduinse Meer en omgeving voor de recreant ernstig aantast. Volgens de briefschrijvers moet voor de bestrijding van blauwalg eerst de doorstroming in het meer worden verbeterd. Daarvoor hebben zij verschillende tips. Ook voeren ze aan dat Natuurmonumenten adviseert terughoudend te zijn met zonneparken in natuurgebieden en deze liever op daken te plaatsen.

Daarnaast wijzen de bezorgde recreanten de gemeente op Nationaal Park Hollandse Duinen. Zij willen rond het Oosterduinse Meer een nieuw landschap ontwikkelen, met een wandelroute rond het meer en een open vaarverbinding. Een plan waar Noordwijk voor heeft getekend. Een zonnepark past hier niet in, aldus de briefschrijvers.  

15 REACTIES

 1. Helemaal eens met deze bezwaren. Te gek voor woorden om het Oosterduinse meer voor 1/3e vol te leggen met zonnepanelen! Dat verpest de hele beleving van de natuur/uitzicht/rust

 2. Zonnepanelen, het nieuwe asbest. Voor het oog is het een verschrikking en voor het milieu nog veel erger. Wat een waanzin om zo met de natuur om te gaan.

 3. Te gek voor woorden inderdaad. Op een zonnige dag kan het onder de panelen wel meer dan 70 graden worden, wat doet dat met de omgeving? Wie verzint dit soort onzin? Dit heeft niets met het milieu te maken.

 4. Mijn hart spreekt; hier klopt iets niet…
  Dit kán gewoon niet goed zijn voor het behoud van dit prachtige natuurgebied.

  • Ook ik ben het eens met deze bezwaren om 1/3e van het meer vol te leggen met zonnepanelen! Het is natuur- en recreatiegebied en dat moet zo blijven. En is het voldoende onderzocht wat het met de leefomgeving doet!

 5. En ook hier de vraag.. waarom krijgen dit soort zonneparken vrij spel met levering terwijl particulieren worden gekort en moeten toebetalen.

 6. Het gaat om subsidie. En nergens anders om. Wat een afval. Hier schiet niemand wat mee. Alleen verliezers.
  Misschien wat minder weerstand op het net. Er is meer dan genoeg stroom voor iedereen.

  stop deze waanzin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in