Noordwijk – Twee verschillende soorten proteststickers werden deze week geplakt in Noordwijk. Op verwijsborden naar hotel de Witte Raaf werden stickers geplakt met onder meer de tekst: voel jij je nog veilig? Met daaronder Identitair Verzet. Op lantaarnpalen in onder meer de Prinsessenwijk werden stickers geplakt met de tekst: white lives matter met een QR-code naar een boodschap op Telegram. Alhoewel niet met zekerheid is te melden wat de reden is van het plakken van deze stickers, lijkt er een verband met de bekendmaking deze week dat asielzoekers in hotel Fletcher de Witte Raaf opgevangen zouden gaan worden. De gemeente Noordwijk liet vrijdag weten dat dat volgens het bestemmingsplan niet mag. Aan mediapartner Omroep West liet het Centraal Orgaan Asielzoekers weten dat ze zich daarbij neer legt.

5 REACTIES

  1. Het woord ‘proteststickers’ is niet toepasselijk als headline van dit artikel.
    Dit is geen protest, maar vandalism van bijzonder onplezierige aard door een of meerdere personen die deel uitmaken van een extreemrechtse nationalistische groepering.

  2. Het zou mooi zijn als de journalisten ook benoemen dat Identitair Verzet een fascistische club is. Dit is niet zomaar een proteststicker, dit is ondermijning.

  3. Ik sluit me aan bij bovenstaande reacties. Identair Verzet is een extreemrechtse club die stevige wortels heeft in deze regio. ‘Proteststickers’ dekt de lading echt niet. ‘White lives matter’ is een racistische leus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in