Noordwijk – PUUR wil van B&W weten hoeveel grond de gemeente momenteel in bezit heeft in het Achterweggebied. Daarvoor heeft de partij een beroep gedaan op de gemeentewet. Aanleiding is de aanvraag door B en W bij de provincie Zuid-Holland om daar zo’n 600 woningen te mogen bouwen.
Daarvoor hield in 2020 het toenmalig college een pleidooi met als argumenten: ”Een derde van het Achterweggebied is bezit van de gemeente, voor een derde liggen er concrete aanbiedingen en in een derde van het gebied worden gesprekken met eigenaren gevoerd…” PUUR heeft onder meer na gesprekken met omwonenden geconcludeerd dat die in 2020 gedane uitspraken mogelijk niet kloppen.
Daarom wil de partij van B en W een lijst ontvangen met alle eigenaren van percelen met wie contact is geweest vóór september 2020. Hiervan vragen ze alle bijbehorende documenten op. PUUR wil ook weten met welke eigenaren na 2020 overeenkomsten zijn gesloten of gesprekken gevoerd. Tenslotte vraagt de partij dit duidelijk aan te geven op de kaart van het plangebied.
Als het niet op korte termijn gaat lukken (en dat zit er dik in), dan gewoon Bronsgeest het eerste totale plan van 660 woningen inzetten toch?!!
Anders gebeurd er gewoon de komende jaren niets! Wie durft in de Noordwijkse politiek?
Wat kunnen ze liegen op dat gemeente huis die is een vies spelletje de provincies beloven zoveel sociale woning bouw daar en asielzoekers kunnen wij in Boekhorst noord onze gang gaan met twee onder twee onder één kap dan zijn ze op de Gooweg ook weer blij . Geld is macht in deze gemeente en niet tevergeten Dirik van der .Ja douw de gewonen mensen maar lekker een eind van het dorp weg die fietsen wel .
Eindelijk een partij die oplet! Als alle grond in kaart wordt gebracht binnen de gemeente Noordwijk, inclusief recente transacties is makkelijk na te gaan hoe de vastgoedbobo’s de kaarten proberen te schudden. Dit had men eerder moeten doen. Of….met terugwerkende kracht eens kijken waar de belanghebbenden zitten en welke partijen zich hiervoor inzetten of zich ingezet hebben. Zogenaamde strategische aankopen van de gemeente van grond aan de achterweg zonder direct uitzicht op toestemming voor bebouwen mag ook ter discussie worden gesteld. Makkelijk om gemeenschapsgeld te doneren aan grondeigenaren die graag van stukjes grond af willen voor de hoofdprijs! Alles haalt men uit de kast om maar niet te bouwen op Bronsgeest, terwijl de nood hoog is en alle partijen schreeuwen dat ze meer voor de jeugd gaan bouwen. Wat gaat de gemeente als eigenaar van deze grond er dan mee doen? Een gemeente die procedeert tegen de provincie om MINDER te bouwen is de omgekeerde wereld. Dan spelen er andere belangen. Weet iemand eigenlijk WAAROM niet? (Behalve het oude persoonlijke standpunt van een politicus die het 1e klas bollengrond vond? )
Het in kaart brengen van eigendom van percelen lijkt me helemaal niet zo moeilijk. De eigendoms-info is gewoon bij het kadaster (tegen betaling) te verkrijgen…….. Waarom wel en niet bouwen op Bronsgeest….. tja, dan open je een dossier (beerput) van ca. 40 jaar……… hier is al zoveel over gesproken/onderzocht/weggestopt……
Ze raken alles kwijt op dat gemeente huis ze weten niet eens wat ze gekocht hebben zelfs het politiebureau daar weten ze niet van of ze daar ooit geld voor gehad hebben . Of betaald hebben .