Bisschopslaan in Warmond

Warmond – Aan de Bisschopslaan in Warmond staat sinds de herinrichting van het Groot Seminarie nog maar aan één kant verlichting. Een inspreker liet tijdens de commissie van dinsdagavond weten dat er altijd is vanuit gegaan dat er aan twee kanten verlichting zou komen. Het zorgt volgens de inspreker voor meer onveiligheid in de avond en het is een ‘aantasting’ van de laan. Partij voor de Arbeid diende daarom een motie in om dit alsnog te bewerkstelligen. “We willen met deze motie een eerste stap zetten om deze fout te herstellen.”

Volgens wethouder Reny Wietsma is het gehele traject, ook het lichtplan, volgens het boekje gegaan en heeft de initiatiefnemer van de verlichting goed werk geleverd. Ook een zogenoemde lichtmeting van 30 mei was voldoende. Toch zegt zij namens het college akkoord te gaan met de motie en in overleg te willen gaan of er, alsnog, aan twee kanten van de Bisschopslaan lantaarnpalen kunnen komen. Wel waarschuwt ze dat de initiatiefnemer eventueel niet in de kosten wil meedelen.

De motie wordt tijdens de eerstvolgende gemeenteraad ter stemming gebracht. Alle partijen lieten weten in te stemmen. VVD hoopt wel dat er in de motie meer aandacht komt voor de veiligheid rondom de Bisschoplaan. Zij spreken over meer branden en diefstal op de Bisschopslaan. Onder andere Partij voor Teylingen en ChristenUnie willen mede-indiener worden van de motie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in