Noordwijk – Dit keer geen zon voor de 180 deelnemers van het schoolkorfbaltoernooi bij Korfbalvereniging Fluks. De 37 teams, met basisschoolleerlingen vanuit alle kernen in Noordwijk, gaan de strijd met elkaar aan. Ondanks de regen zijn de korfballers zeker niet minder fanatiek.

Of korfbal nu leuker is dan voetbal, daar zijn de spelers van ‘de Tribe’ het nog niet over eens. Korfbal is in ieder geval aantrekkelijk genoeg voor de groep van de Noordwijkse School om dit jaar mee te doen aan het schoolkorfbaltoernooi. ‘Korfbal is ook leuk omdat het een mix is’, merkt één van de spelers op. ‘Het is leuker omdat je met jongens en meisjes samen speelt.’

Onder basisschoolleerlingen in de gemeente Noordwijk wordt de sport steeds populairder. Dit jaar is het recordaantal deelnemers opnieuw verbroken ten opzichte van vorig jaar. ‘Op school wordt er steeds meer aandacht aan besteed’, verklaart voorzitter van Fluks, Harco Peschier. ‘Veel kinderen zijn hier al eens geweest, en komen graag weer terug.’ Het organiseren van dit toernooi zorgt dus ook voor een groei in het aantal leden van de club: ‘We zien ieder jaar wel dat er wat mensen blijven hangen na het korfbaltoernooi, zeker op jonge leeftijd. Die hebben het spelletje nog nooit gezien, maar vinden het wel leuk en komen terug’, aldus de voorzitter. 

Verslaggever Nick Vink ging langs bij het toernooi: 

 

De volgende teams vielen in de prijzen: 

Groep 3/4: 

  1. De Coole Gangsters (Bronckhorst)
  2. De Snackies (Bronckhorst)
  3. De Korfies (Hoffenne)

Groep 5/6: 

  1. De Duckies (Hoffenne)
  2. De Vliegende Potters (Hoffenne)
  3. Noordwijkse Boys (Bronkhorst) 

Groep 7/8:

  1. De Korfknallers (Schapendel
  2. Konijnengang (Noordwijkse School) 
  3. Montessori Bovenbouw (Montessori School) 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in