Van links naar rechts: Jan Hogervorst, Mark van der Wolf (directeur Cremer), Fred Cremer (oprichter), Wethouder Kees vd Zet, Wil Brouwer, Jan v Vliet, Lo Minck. Bron: Gildemeesters Bollenstreek

Lisse – Een nieuwe Reuzenbol, genaamd ’75 years and still counting’, is donderdagmiddag  onthuld in de vijver voor het pand van Cremer Speciaalmachines B.V. in Lisse. Deze bol markeert het 75-jarig bestaan van het bedrijf. Met deze toevoeging zijn er nu 21 Reuzenbollen in Lisse.

Kunstenaar Jan Hogervorst heeft de Reuzenbol beschilderd, de bol vertelt het verhaal van Cremer Speciaalmachines. Op de bol is een Cremer bollentelmachine afgebeeld te midden van de tulpenvelden van de Bollenstreek. Dit illustreert het proces van het tellen van bollen tijdens het planten, het koppen en rooien na de bloei, gevolgd door het tellen met de machine voor de handel. Dit type machine is veel voorkomend bij bloemenkwekers.

De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. Van Leiden tot aan Haarlem worden in totaal zo’n 80 bollen geplaatst. De (tulpen)bollen zijn 1.85 meter hoog en hebben een omtrek van 6 meter. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf worden een toeristische attractie voor de Bollenstreek. Uiteindelijk vormen alle bollen samen een fietsroute van 125 kilometer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in