Foto: Roeivereniging Lisse

Lisse – De roeiers van Roeivereniging Iris hebben afgelopen weekend meegedaan met de Elfsteden RoeiMarathon. Dat is een estafette roeiwedstrijd die jaarlijks in Friesland wordt gehouden. Deelnemers roeien in teams een afstand van 210 kilometer in estafettevorm langs de bekende elf Friese steden, die ze binnen 24 uur moeten voltooien.

De marathon vindt elk jaar plaats op de vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag. Bijzonder aan deze marathon is dat het ook ’s nachts doorgaat, waarbij teams voorzien moeten zijn van verlichting om de route veilig te kunnen afleggen. Als je de gehele route binnen de 24 uur hebt afgelegd ontvang je het felbegeerde ElfSteden RoeiMarathon kruisje.

Vanuit Roeivereniging Iris hebben er dit jaar twee teams meegedaan: Het gemengde team “3 J’s” van Iris eindigde op tijd met een keurige 23 uur en 13 minuten. Een prima prestatie temeer omdat dit team uit slechts 9 personen bestaat.  Roeiers Menno en Dennis hebben respectievelijk voor de 11e keer en voor de 10e keer het elfstedenkruis opgespeld gekregen. Het team van de “Snorkels” kwam al eerder, na 22 uur en 38 minuten, over de finishlijn. Dit gemengde team bestaat uit 12 teamleden

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in