Foto: Eric-Jan Geertsen

Hillegom – In de Houttuin in Hillegom werd zondag voor de vijfde keer het festival Hillegom Romantique georganiseerd. Het evenement wordt elk jaar georganiseerd door de Hillegomse Harmonie Kapel, die ook dit jaar weer alles uit te kast trok om er een groot succes van te maken.

Het festival werd om 13.00 uur geopend door wethouder voor kunst en cultuur Karin Hoekstra. Na de opening van de wethouder konden de muzikanten aan de slag. Op het festival waren onder andere de Klezmergroep van de Hillegomse Muziekschool, het gelegenheidskoor van Eigenwijs en Himonos, Shantykoor ‘t Bollenhart en natuurlijk de HHK en het HHooK (opleidingsorkest van de Hillegomse Harmonie Kapel) te horen. Het orkest van de Hillegomse Harmonie Kapel stond voor veel mensen hoog op de lijst van muzikanten die echt niet gemist konden worden. Ook de spectaculaire finale, waarbij alle orkesten en koren samen nog één keer optraden was volgens velen het wachten waard.

De opening van wethouder Karin Hoekstra:

De organisatie vroeg van te voren aan de bezoekers om zich zo veel mogelijk te kleden in de stijl van de romantiek. Veel mensen gaven gehoor aan deze oproep. Dit alles zorgde voor een mooi plaatje, vond ook spreekstalmeester en oud-voorzitter van de Hillegomse Harmonie Kapel Harry Pieters: “Het wordt elk jaar weer drukker. Mede door het goede weer zijn er vandaag veel gezellige en leuk geklede mensen gekomen, die allemaal aan het genieten zijn van de prachtige muziek die het festival te bieden heeft. Het is voor mij een eer om spreekstalmeester te mogen zijn voor dit prachtige publiek,” vertelt oud-voorzitter Pieters.

Beluister hieronder de interviews met spreekstalmeester Harry Pieters en deelnemer Peter van Kampen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in