Romy Verweij baalt van de achterstand (foto: Orange Pictures/Henk Seppen).

Voorhout – De Voorhoutse Romy Verweij is er met VOC Amsterdam niet in geslaagd de eerste finale te winnen voor het landskampioenschap in de Eredivisie. De handbalster verloor met VOC van HC Groot Venlo: 28-29. Verweij speelde bijna de hele wedstrijd. Zondag 26 mei wacht het tweede duel.

De eerste helft startte dramatisch voor het VOC van Verweij. De Voorhoutse zag vanaf de bank aan dat de Amsterdammers op een achterstand van 3-8 kwamen. Een time-out volgde en Verweij mocht plaatsnemen in het doel. Na een goede redding op het eerste schot wat Verweij te voorduren kreeg moest ze uiteindelijk toch meermaals buigen voor de schoten van Venlo. De bezoekers liepen verder uit en kwamen op 7-14. VOC kwam aan het einde van de eerste helft beter in de wedstrijd en wist de ruststand terug te dringen tot 12-16. Verweij slaagde erin om meerdere schoten van Venlo te pakken.

In de tweede helft verbeterde het spel van VOC en kwam ook Verweij beter in de wedstrijd. De Voorhoutse stopte in de lange openingsfase van de tweede helft, die gekenmerkt werd door veel blessures, meer ballen dan ze doorliet. De Amsterdammers kwamen terug tot 17-20 en de spanning steeg in sporthal Elzenhagen. Verweij blonk na iets meer dan tien minuten gespeeld te hebben zelfs uit, toen het aanvallend even niet liep bij VOC. Echter wist Venlo vervolgens toch weer verder uit te lopen tot 20-26. Met nog 23 minuten te gaan zakten de bezoekers weer wat in, waardoor de thuisploeg uit Amsterdam de mogelijkheid kreeg om dichterbij te komen. Het spel en het scoreverloop ging op en neer, maar VOC was nog niet zo dichtbij de gelijke stand geweest als zeven minuten voor tijd, toen de score 25-27 bedroeg. Bij een score van 26-29 kwam het hoogtepunt voor de Voorhoutse Verweij: ze pakte een penalty van Sharon Grummel en wist ook de rebound spectaculair te stoppen. VOC kwam vervolgens nog erg dichtbij, maar kon ook vanwege de geringe tijd niet meer langszij komen.

Door deze overwinning staat het 0-1 voor Venlo in de finale, die in een best-of-three vorm wordt gespeeld. Zondag 26 mei wordt de tweede wedstrijd gespeeld, in Venlo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in