Rosa van Gool (r) viert haar goal (foto: Orange Pictures/Joris Verwijst).

Sassenheim/Noordwijkerhout – Rosa van Gool en Jonna van de Velde hebben maandag met Ajax Vrouwen de KNVB Beker gewonnen. De Sassenheimse Van Gool speelde de hele wedstrijd en was goed voor de tweede treffer van Ajax Vrouwen, die uiteindelijk met 3-1 van Fortuna Sittard won. De Noordwijkerhoutse Jonna van de Velde kwam niet in actie vanwege een blessure.

Het is voor Ajax Vrouwen de zesde KNVB Beker in de clubhistorie. Het team met Van Gool in de basis had lang moeite met de vrouwen van Fortuna Sittard en kwam pas in de 54e minuut via een penalty op 1-0. De voorsprong werd door Rosa van Gool vier minuten later verdubbeld: de Sassenheimse was er als de kippen bij om een afvallende bal achter keepster Lemey te schieten. Fortuna Sittard deed vervolgens nog wel wat terug maar de wedstrijd werd door Ajax in de 85e minuut in het slot gegooid.

1 REACTIE

  1. Ik draag het vrouwenvoetbal een warm hart toe. Echt leuk dat Van Gool en Van de Velde zo hoog zijn gekomen en geschiedenis hebben geschreven met Ajax in de CL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in