Rosa van Gool in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen PSG

Sassenheim – Rosa van Gool uit Sassenheim en Jonna van de Velde uit Noordwijkerhout hebben zich met AJAX geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Ze versloegen dinsdag AS Roma met 2-1 en plaatsten zich net als Paris St Germain.

Een dag na de bijzondere prestatie is Rosa van Gool nog steeds in een overwinningsroes. Het team keek woensdag beelden terug en deed een hersteltraining. Van Gool speelde 78 minuten en werd vervangen door Van de Velde. Bij winst was AJAX zeker van plaatsing, bij elk ander resultaat waren ze afhankelijk van de uitslag van Bayern München tegen Paris St Germain. In het veld werden ze over deze andere wedstrijd op de hoogte gehouden, eenmaal op de bank hield ze het niet meer van de spanning, “ik vroeg om de 30 seconden hoe lang we nog moesten spelen”. Na het laatste fluitsignaal rende ze juichend het veld in.

Welke tegenstander ze krijgt in de volgende ronde maakt haar niet veel uit. “Ik heb er gewoon heel veel zin in. Ik ben supertrots op waar we nu staan. We kunnen van iedereen winnen en we doen ook nog eens veel ervaring op”, aldus Van Gool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in