Noordwijkerhout – De NSL Boscross werd zondag gehouden. De start en finish bevonden zich in het Piet Florisdal nabij de Duindamseslag en het parcours slingerde zich door het duingebied van Staatsbosbeheer. De atleten konden kiezen tussen de zogenoemde korte en lange cross, respectievelijk 5 of 10 km, dat betekent 2 of 4 maal een ronde van ongeveer 2.5 km afleggen. Aan de start verschenen 154 atleten, dat voor een regiocross een behoorlijk aantal is.

De korte cross bij de heren werd gewonnen door Igor Ouwerkerk (Leiden Atletiek) in een tijd van 16:35. Bij de dames ging de overwinning naar Laila Yahyaoui (Almere’81). Zij bereikte de finish in een tijd van 19:17. Bij de lange cross heren ging de zege naar Zeb Beelen (Leiden Atletiek) in een tijd van 35:30. Bij de dames 10 km passeerde Nathalie Klaasen (AAV’36) als eerste de finishlijn in een tijd van 43:17.

De Boscross was tevens de laatste wedstijd voor de NSL clubcompetitie. Verdeeld over 12 categorieën werden de prijzen verdeeld. Voor de winnaars was er een mooie wisselbeker. De eerstvolgende wedstrijd die de NSL organiseert is de Stayokay Duintrail op 14 januari 2024. Houd de website in de gaten voor meer informatie: www.av-nsl.nl. Wedstrijd gemist? Of wil je vaker hardlopen of jezelf verbeteren? Kom dan gedurende 4 weken proeflopen bij de NSL. Stuur een email naar: [email protected].

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in