Foto: PB.

Noordwijk – Een spannende wedstrijd eindigde afgelopen zaterdag voor de waterpoloërs van het eerste herenteam van ZVS in een gelijkspel van 7-7 tegen De Zeeuwse Kust uit Vlissingen in eigen zwembad.

Sassenheim, dat sinds twee weken op de eerste plaats staat in de Tweede Klasse, begon goed aan de wedstrijd met een knappe midvoorgoal van Richard Turk. In de daarop volgende tegenaanval wist De Zeeuwse Kust echter direct de gelijkmaker te maken uit een snelle zwemactie. Sassenheim miste aan het einde van de eerste periode een strafworp en verzaakte daardoor met een voorsprong de volgende periode in te gaan.

In de tweede periode wist Sassenheim twee afstandsschoten te verzilveren via Tijs Maas en de teruggekeerde Stan Geurds. De ploeg uit Vlissingen zette hier wederom tweemaal uit de eerstvolgende tegenaanval een doelpunt tegenover en zo werd er met 3-3 gerust.

De derde periode was in het voordeel van Sassenheim. Na een 4-4 stand liep Sassenheim via Rens Geurds met een knap afstandsschot uit naar 5-4. In de volgende aanval scoorde Stan Geurds uit een counter de 6-4 met een prachtige boogbal en 30 seconde later scoorde midvoor Richard Turk zelfs de 7-4.

Het tempo van Sassenheim was er echter in de laatste periode wel uit. De aanvallen waren te voorspelbaar en de schaarse kansen die kwamen werden niet benut. De Zeeuwse Kust wist nog wel het net te vinden en liep langzaam terug tot 7-7 waarin de wedstrijd eindigde.

Sassenheim staat met dit gelijkspel nog steeds op de eerste plaats met 34 punten uit 15 wedstrijden. De nummer twee VZV Njord staat op 32 punten. Het belooft een spannend vervolg van de competitie te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in