ontwerp Slangen + Koenis Architecten /DMOO.

Noordwijkerhout – De nieuwe Schelft is een stap dichterbij. B&W hebben een voorlopig ontwerp van de nieuwbouw gepresenteerd aan de gemeenteraad. Dat ontwerp is zo gemaakt dat het pand eenvoudig kan worden uitgebreid met een multifunctionele hal. Hierdoor kunnen veel kosten worden bespaard.

Naar verwachting beslist de gemeenteraad in 2025 over de bouw van die hal. Net als alle nieuwbouw wordt ook het zwembad De Schelft gasloos. Het wordt verwarmd met elektrische warmtepompen. Omdat het elektriciteitsnetwerk in de regio aan zijn maximum zit, investeert de gemeente in een eigen energieopslagsysteem bij het zwembad.

Verwacht wordt dat het zwembad gebruiksklaar is in het voorjaar van 2026. Dat is wel afhankelijk van het vinden van een aannemer.  

8 REACTIES

 1. Ha ha ha…..je gelooft het zelf!
  Met de gemeente Noordwijk aan het roer….komt er zeker nog jaar of 6 bij…om DAN te zeggen…”Nee, wordt toch te duur”. ( Het is maar Noordwijkerhout….)

  • Het is natuurlijk erg makkelijk om te teren op de zakken van een rijke gemeente…. Als je zelf geen rooie cent hebt.

  • Hoi Arie, je bedoelt, de Noordwijker mag jullie zwembad betalen. Nhout had en heeft het geld hiervoor zelf niet. Continue dat gekat naar Noordwijk maar wel je hand ophouden om een ander te laten betalen…

 2. Zelfs het oude Bollenbad had op het schuine dak op het zuiden zeer eenvoudige zonne zwembadverwarming liggen. Zwarte platen bestaande uit miniscule kanaaltjes met aan de kopse kanten kunstof buizen die met slangenklemmen aan elkaar waren verbonden. Als kind zat ik dat al te aanschouwen. Er zat geen glas omheen, het was een zomersysteem, hiermee konden de buitenbaden in de zomer met gemak gratis warmblijven. In de winter laat je dat systeem even leeglopen. Waarom moet alles opeens verplicht elektrisch en geld kosten terwijl het principe van eenvoudig 50 jaar oud systeem gewoon voldoet. Je kunt dit ook in de winter toepassen met glas ingepakt, tegenwoordig in glazen bollen die tevens werken als een soort lens waardoor het ook in de winter alsnog warm(er) wordt. Maar eenvoudig en goedkoop is opeens taboe. Alles duur maken om ons een schuldgevoel te bezorgen. Trap er niet in.

 3. Laat eerst eens gekeken worden naar een andere locatie en wellicht uitbreiding met een basisschool, dokterspost, appartementen etc.
  Allemaal voorzieningen die reeds nu al nodig zijn, dat zal met de wijken Sancta, Bavo en instroom buitenland zeker niet minder worden.

 4. “Verwacht wordt dat het wembad open gaat in voorjaar 2026. Dat hangt wel af van het vinden van een aannemer”. Het is nu voorjaar 2024. Als de bouw op tijd wordt aanbesteed kan het vinden van een aannemer niet moeilijk zijn. Of dekt de gemeente zich vooraf al weer in?

 5. Hee Anton praat nou geen wartaal wanneer wij als zelfstandige gemeenten hadden gebleven was het zwembad allang weer in gebruik met een nieuwe hal maar dat zooitje uit Noordwijk wilden dat niet meer wel duren huizen dan konden ze NWH nog meer leegtrekken als er een ze hand op houd en geld weggooid aan het zo genaamde kuuroord dan is het gem NW

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in