Groepsfoto van de deelnemers aan het Schippersgesprek op 11 maart in De Vergulde Zwaan in Lisse. Foto: Leidse Filmclub LVSL

Warmond – De jaarlijkse Strontrace Workum-Warmond-Workum wordt al 50 jaar gehouden, daarom heeft de Vereniging Zeilvracht Workum de Leidse Filmclub LVSL ingeschakeld om een documentaire te maken over de oorspronkelijke mestvaart.

De filmclub organiseerde samen met het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek (CHG) zaterdag een “schippersgesprek” in Lisse voor deelnemers die graag stukjes geschiedenis over de Strontrace kwijt willen voor de documentaire.

Met behulp van alle interviews, documenten, vrachtbrieven, foto’s, films en herinneringen zal er door de filmclub een documentaire worden gemaakt over de mestvaart tussen Friesland en de Bollenstreek.

1 REACTIE

  1. In de jaren 55 tot 59 werkte ik bij Otte. In die beginjaren ontving Otte mest uit Friesland per schip en één keer per jaar kwam er een vracht per zeilboot. Op die boot zaten 5 broers en een zus. De familie werd genoemd:
    De Gebr. Poepjes. ( Echte naam ??).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in