SJC boekt monsterzege op Rohda Raalte

Noordwijk – SJC heeft in de Vierde Divisie de grootste zege van het seizoen geboekt. Aan de Lageweg versloegen de Noordwijkers Rohda Raalte met 7-1.

Op papier leek het een gelijkwaardige wedstrijd te worden: Rohda Raalte stond vijfde, SJC zesde. De openingsfase bevatte kleine kansen aan beide kanten, totdat Peppels een grote kans kreeg. Echter raakte de rechtsbuiten van de Raaltenaren de bal niet hard genoeg, waardoor Lex Hoogervorst kon oprapen. Aan de andere kant had Chris Hoogervorst het vizier wel op scherp: in de verre hoek werd coulant de 1-0 gescoord in de twaalfde minuut. De Noordwijker stond op de plek van de geblesseerde Tom Duindam, welke goed werd ingevuld: een kwartier na de eerste tekende Hoogervorst ook voor de 2-0, na een goede actie van Jordy Groot. Twee minuten later werd er opnieuw gescoord: Frans van Niel volleerde hard raak in de korte hoek. De bezoekers deden nog wel iets terug voor rust: na opeenvolgende missers in de verdediging van SJC scoorde Peppels de 3-1.

Na rust was het verschil al snel weer drie, toen Timo Ruigrok een corner van Hoogervorst ineens binnen schoot. De routinier van SJC bleek een neusje voor de goal te hebben op dode spelmomenten: opnieuw een corner werd in de 59e minuut raak gekopt, nadat keeper Brinkhuis mistastte. De rem van de Noordwijkers was er volledig af, waar het publiek al schreeuwde om tien goals. Frans van Niel gaf hier als eerste gehoor aan, in de 65e minuut. Timo Ruigrok legde de bal terug op de vrijstaande middenvelder, die op zijn beurt beheerst raak schoot. De gifbeker bleek echter nog niet leeg te zijn voor de mannen uit Raalte, want Van Niel maakte er nog 7-1 van op bizarre wijze: hij knalde een afvallende bal op de lat, die door het effect vervolgens alsnog binnen viel.

SJC gaat Rohda Raalte door de ruime overwinning voorbij op de ranglijst. De Noordwijkers staan nu op de vijfde plek in de Vierde Divisie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in