Martijn van Trigt, Timo Ruigrok en Frans van Niel vieren de 0-1 (foto: Johanna Oskam).

Noordwijk – SJC heeft in een gelijkwaardige wedstrijd weten te winnen. Tegen RKAVV wonnen de Noordwijkers met 0-1, door een penalty in de laatste minuut. Hierdoor doen de Noordwijkers goede zaken in de strijd om het kampioenschap.

De openingsfase was voor de Leidschendammers. De nummer vijf uit de Vierde Divisie viel aan, SJC verdedigde. In de 23e minuut resulteerde dit aanvallende voetbal in de eerste grote kans: Akinrinbola raakte de lat voor RKAVV. Vijf minuten later lieten de Noordwijkers voor het eerst iets van zich horen, toen Koeman keeper Ten Kroode tot een redding dwong. In de 32e minuut was de keeper van de thuisploeg opnieuw een sta-in-de-weg voor de jonge spits van SJC. De derde kans voor Koeman kwam in de 39e minuut: de spits ging alleen op het doel af, totdat Metin met een uiterste tackel een goal voorkwam. De ruststand bedroeg 0-0.

Na rust was het vooral SJC wat aandrong. Koeman en Van Trigt kregen grote kansen, beide werden niet benut. Even later moest ook Lex Hoogervorst aan het werk, toen Amrani een poging waagde. Nog steeds bleef de brilstand op het bord staan. In de 69e minuut ging Martijn van Trigt alleen op doel af, weer redde keeper Ten Kroode. Richting het einde van de wedstrijd leek het duel af te stevenen op 0-0, totdat SJC in blessuretijd een penalty kreeg. Dit keer kon Ten Kroode alleen maar toekijken: centrale verdediger Verweij scoorde de bevrijdende 0-1, wat ook de eindstand was.

SJC zag concurrenten HBS en Purmersteijn punten verspelen, waardoor de Noordwijkers nu op de derde plek staan. De ploeg van Marcel IJzendoorn heeft evenveel punten als nummer twee HBS en staat twee punten achter koploper Hoogeveen. Beide ploegen boven de Noordwijkers hebben al een periodetitel op zak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in