Ook spits Tom Duindam kon SJC niet langs Wippolder helpen (foto: Orange Pictures/archief).

Noordwijk – SJC heeft zich niet weten te kwalificeren voor de achtste finales van de districtsbeker. Woensdagavond ging de ploeg van Marcel IJzendoorn onderuit tegen eersteklasser Wippolder. Na de Delftse 3-3 vlak voor tijd moesten strafschoppen beslissen wie naar de volgende ronde mocht. De bezoekers scoorden alles, waar SJC tweemaal miste (2-4).

Koploper van de eerste klasse C Wippolder startte een stuk beter aan de wedstrijd dan SJC. Na acht minuten lag de bal al achter Lex Hoogervorst, die voor het eerst na zijn tweede grote blessure in korte tijd weer onder de lat stond bij de Noordwijkers. De jonge goalie zag SJC echter weer langszij komen via Timo Heemskerk in de 39e minuut. Nog voordat beide teams aan de thee gingen had de thuisploeg zelfs alweer de voorsprong in handen, via aanvaller Rick Brabander.

Toch bleek SJC weer kwetsbaar in de eerste minuten, want vlak na rust maakte Wippolder gelijk. De Delftenaren gaven veel weerstand, maar konden toch niet voorkomen dat Ralph van Oosten zijn ploeg weer op voorsprong zette. Lang leek het er op dat Van Oosten de winnende goal op zijn naam kreeg, maar het doelpuntenfestijn aan de Lageweg was nog niet afgelopen. In de slotfase legde scheidsrechter Takacs de bal namelijk nog op de stip voor de bezoekers, die feilloos van de mogelijkheid gebruik maakten.

Omdat er niet aan een verlenging wordt gedaan in de districtsbeker moesten penalty’s een winnaar aanwijzen. SJC zag onder andere de vermeende matchwinner Ralph van Oosten een penalty missen, waar de spelers van Wippolder alle strafschoppen benutten. Hierdoor mengt SJC zich dus niet opnieuw in de strijd om een ticket voor het KNVB-bekertoernooi.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in