Martijn van Trigt, Timo Ruigrok en Frans van Niel vieren de 0-1 (foto: Johanna Oskam).

Noordwijk – SJC heeft de eerste wedstrijd van 2023 gelijk gespeeld. Tegen Alphense Boys leek het er lang op dat de Noordwijkers zouden verliezen, maar Timo Ruigrok redde in de blessuretijd een punt: 3-3.

De Noordwijkers wonnen in augustus nog met 4-1 en ook nu was de openingsfase voor de zwart-witten. Na zes minuten tekende Frans van Niel voor de 0-1. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten: in de twaalfde minuut scoorde Bas Siebert de 1-1, na goed voorbereidend werk van Cem Sahin. In de 28e minuut volgde een discutabel moment: er leek hands gemaakt te worden uit een vrije trap van SJC, een penalty werd niet gegeven. Nadat Lex Hoogervorst zijn ploeg in de 32e minuut op de been hield, ging de bal er twee minuten later wel in. Sami Haouam scoorde uit een opnieuw voorgezette corner de 2-1. Voor rust zat de ploeg uit Alphen op rozen, toen opnieuw Siebert het net vond uit een vlijmscherpe counter.

In het tweede bedrijf ging SJC op zoek naar de aansluitingstreffer. Met succes, want drie minuten na rust scoorde Seghrouchni de 3-2. Vervolgens waren het vooral de Noordwijkers die kansen kregen, maar de goal bleef uit. Nadat ook Alphense Boys een inzet gestopt zag worden, leek de wedstrijd in 3-2 te eindigen. Aanvoerder Timo Ruigrok stond in blessuretijd toch op: vanaf twintig meter benutte hij een vrije trap en redde hij een punt voor de Noordwijkers.

SJC-spelers pakken de bal na de 3-3 van Ruigrok (foto: Johanna Oskam).

SJC zakt door het gelijkspel naar de zesde plek in de Vierde Divisie. Rohda Raalte gaat de Noordwijkers voorbij, nadat het 5-1 won op bezoek bij Alcides. Directe concurrenten HBS en Hoogeveen verspeelden ook punten: HBS verloor op bezoek bij hekkensluiter VKW, Hoogeveen speelde gelijk tegen Heino. Purmersteijn en RKAVV wisten wel te winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in