Foto: Johanna Oskam/archief.

Noordwijk – SJC heeft zondag verloren van HBC. De ploeg uit Heemstede was met 2-0 te sterk voor de zwart-witten. De Noordwijkers raakten onder andere de lat en zagen tot tweemaal toe een bal van de lijn gehaald worden.

HBC, dat een week eerder met 0-8 won van DHSC, zocht in de openingsfase naar de eerste kansen. De eerste echte grote mogelijkheid was echter voor SJC: een schot van Ralph van Oosten scheerde rakelings langs de goal van HBC-keeper Verhage. De thuisploeg kreeg van het team van Marcel IJzendoorn geen mogelijkheid om opgelucht adem te halen, want twee minuten later raakte een pegel van Martijn van Trigt de lat.

Ondanks de dreiging van SJC kwam HBC op 1-0, in de 27e minuut. Uit een vrije trap, waar de Noordwijkers het niet mee eens waren, schoot Zeno van Ooijen de eerste goal van de middag tegen de touwen. SJC probeerde wat terug te doen via de vroeg ingevallen Timo Verweij, maar zijn inzet werd een aantal meter voor de doellijn weggehaald door de defensie van HBC.

De tweede helft was kansrijker dan het eerste bedrijf. De thuisploeg stichtte al snel gevaar uit een corner, terwijl Wesley Haasnoot aan de andere kant de gelijkmaker op zijn schoen had. Hij schoot over. HBC was dreigender maar kon dit niet vertalen in een grotere voorsprong. Vlak voor tijd, in de 89e minuut, viel de 2-0 dan toch. Jesse van Loon gooide de wedstrijd in het slot na een foute uitworp van SJC-doelman Schelvis. In de absolute slotfase werd een inzet van SJC nog van de lijn gehaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in