Warmond – Zoveel mogelijk rondjes skeeleren in vier dagen tijd, dat is wat kinderen deze week gaan doen tijdens de landelijke SKATE4daagse. De Warmondse IJs- en skeelerclub organiseert het evenement voor de tweede keer in haar geschiedenis. Ondanks de hoge temperaturen trekt een behoorlijk aantal kinderen de skeelers aan. 

‘’Als ik zo om heen kijk vind ik het er best wel leuk uitzien. Toch denk ik dat de extreem warme dag er wel een beetje voor heeft gezorgd dat er ook kinderen zijn die toch niet zijn gekomen. Maar desalniettemin vind ik de week nu al geslaagd’’, vertelt organisator Jan Mol van de SKATE4daagse in Warmond. 

Normaal gesproken wordt er door de skeelerclub alleen maar op de maandagavond getraind, maar vanwege de vierdaagse is de skeelerclub de hele week open. De bedoeling is dat je als deelnemer zo veel mogelijk rondjes skeelert in de hele week. Voor elke vijf rondjes krijg je een stempel en aan het einde van de week kun je als deelnemer je stempelkaart inleveren voor een diploma. 

En dat stempelen gaat al erg goed: na de eerste avond zijn er al enkele kinderen in geslaagd om hun stempelkaart helemaal vol te krijgen. Deze kinderen kunnen de volle bewaren en krijgen de volgende dag weer een nieuwe lege stempelkaart die ze dan ook weer helemaal vol kunnen skeeleren. 

Voor de kinderen die nu nog thuis zitten en toch nog graag zouden willen meedoen aan de SKATE4daagse is het nog niet te laat, vertelt organisator Jan Mol. “Ook al kom je maar voor een dagje of voor een half uurtje, iedereen is van harte welkom om lekker te komen skeeleren, ook als je geen spullen hebt. Deelname is gratis en skeelerspullen zijn gratis bij ons te leen.’’ 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in