Noordwijk –  De sloop van het oude politiebureau aan de Oude Zeeweg is begonnen. Bij de verkoop van het pand door de gemeente was oorspronkelijk een kettingbeding opgenomen zodat het pand nooit gesloopt mocht worden. Later heeft het college toch toestemming gegeven aan een nieuw plan waardoor het kettingbeding verviel.

Er werd nog gezocht naar andere mogelijkheden om het pand te behouden zoals de erfgoedverordening, maar deze zou ook niet toepasbaar zijn geweest. Ook andere mogelijkheden om het oude politiebureau te behouden, waren niet bruikbaar. De eigenaar biedt nu drie bouwkavels aan waarvan de duurste 1,5 miljoen moet opbrengen.

11 REACTIES

  1. Zeker een bekend van de gemeente die dit voormekaar krijgt . De gemeente had er ook een appartementen gebouw kunnen plennen voor jongeren . Maar nee dat past niet in het straatje moet allemaal duur wezen . Wat een beleid.

    • Starters of sociale woningen kunnen hier niet gepland worden. Het zogenaamde ‘verdichten’ kan blijkbaar alleen in wijken die al onder druk staan. Het enige plekje in Boerenburg waar ze een landschapspark hadden kunnen aanleggen staat nu ook tot de rand volgebouwd.

  2. Jammer van het karakteristieke gebouw, maar nog veel erger vindt ik dat er kavels komen tot 1.5 miljoen. Zo gaat het dorp steeds meer behoren tot een dorp van alleen maar groot verdieners en moet de historie hier ook weer voor wijken!! DRIEMAAL bah bah EN NOG EENS bah. Zo wordt het echte dorp met zijn authentieke bewoners steeds meer verkwanseld!!

  3. Helemaal eens met de reactie van Piet Wijnands!! Niets aan toe te voegen. Noordwijk bestuur is verkeerd bezig. Ook Noordwijkerhout is niet gelukkig. Zij hadden hun eigen beleid. Waardeloos.

  4. Waarvoor is er dan een kettingeding? Dat betekent dus een kadootje van de gemeente aan een particulier! En wel voor hoeveel meer deze er winst op kan maken. Moet jan met de pet eens proberen.. corruptie tot op het bot! Je zou de neiging krijgen geen cent belasting meer aan de gemeente te betalen.

  5. Heeft de gemeente toch weer een miljoentje terug voor het gratis weggegeven politiebureau aan de Duinwetering. U weet wel, waar het “bonnetje van verdwenen” was.

  6. Schandalig. Dit pand was een momument, maar de corrupte gemeente van Noordwijk heeft toch een loophole gevonden. Het ooit zo mooie Noordwijk raakt zijn charme kwijt. Als er op deze zelfde partijen gestemd blijft worden, zal dit voorlopig niet veranderen.

  7. Wat triest zeg. Onze jeugd kan geen huis krijgen/ kopen en de rijken dus weer wel. Ook de eigenaar heeft t voor de zoveelste keer voor elkaar. Vriendjes politiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in