archieffoto Rose Marie Keijzer

Warmond – Al jarenlang is de spoortunnel van Warmond verwaarloosd en dat maakt de entree van het dorp niet aantrekkelijk, vindt de gemeente Teylingen. Met 50.000 euro uit de Algemene Reserve wil het college van B & W hier verandering in brengen. Veel partijen zijn tijdens de commissie dinsdag positief over het voorstel en zelfs een ontwerp, maar ook willen partijen (VVD, CDA, D66 en ChristenUnie) meer duidelijkheid over eventuele co-financiering.

Wethouder Wietsma wilde echter niet wachten met het voorstel omdat de deadline van de aangenomen motie vorig jaar hierover was verlopen. Verder vroegen sommige partijen zich af of het geld niet uit een ander potje kon komen dan de Algemene Reserve. Het simpele antwoord van de wethouder hierop was ‘nee’. Daarnaast zal de opknapbeurt van de tunnel gebeuren in twee weekenden: “Dit leidt niet tot (nog) een afsluiting van Warmond”

Het college krijgt in ieder geval tot de gemeenteraad eind april om eventuele co-financiering te vinden. Er wordt dan ook al dan niet gestemd over dit raadsvoorstel.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in