Het spoorviaduct van bovenaf

Warmond – Aan het spoorviaduct in Warmond worden in oktober herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden van vorig jaar is er schade aan de rijbaan en betonconstructie geconstateerd. De werkzaamheden worden 2 tot en met 31 oktober uitgevoerd waarbij de rijbaan volledig wordt afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen vanuit beide richtingen gebruik blijven maken van het fiets- en voetpad aan de Padoxlaanzijde.

De schade betreft een losse betonnen rijvloer die van de onderliggende betonconstructie is gescheiden. Hierdoor kan de schade aan de rijbaan verergeren en kan zout dooiwater de wapening van de onderliggende betonconstructie en pompkelder aantasten, wat de veiligheid in het gedrang kan brengen. De geplande werkzaamheden omvatten het herstellen en reinigen van beton, het verwijderen en opnieuw aanbrengen van betonverharding, en het vervangen van de pompinstallatie.

Deze herstelwerkzaamheden zullen enige verkeershinder met zich meebrengen en mogelijk geluid- en stofoverlast veroorzaken. Om de overlast te beperken, zal de aannemer geluid reducerende bouwhekken rondom een tent plaatsen.

Aan het spoorviaduct wordt op 4 en 5 september tussen 07:00 en 16:00 vooronderzoek gedaan om de schade aan het wegdek vast te stellen, met een gedeeltelijke afsluiting van de Oranje Nassaulaan en de nabije omgeving van het spoorviaduct.

Tijdens de werkzaamheden wordt buslijn 50 (Haarlem – Leiden) omgeleid via de N444 en de A44 en zullen pendelbussen rijden tussen station Sassenheim en halte Sweilandstraat in Warmond. Reizigers kunnen in Sassenheim overstappen op onder andere buslijn 50 richting Leiden of Haarlem. Het gebruik van de pendelbus is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in