foto gemeente Noordwijk

Noordwijk – Bij de afrit op Koningin Astrid Boulevard 103, naast de Kust-surfvereniging, kan vanaf 3 augustus worden gesport op het strand. Gemeente Noordwijk heeft € 50.000 uitgetrokken voor een aantal sporttoestellen. Ze kunnen worden gebruikt door jongeren, leden van de Kust-surfvereniging Noordwijk, strandgasten en inwoners.

Na gesprekken met jongeren, bleek dat er onder hen een groeiende behoefte is naar buiten bewegen. Een fitnessabonnement is vaak duur of gebonden aan een bepaalde leeftijdsgrens. Samen met jongeren is daarom een plan ontworpen voor sporttoestellen op het strand.

De sporttoestellen passen in de visie van de gemeente, die inwoners graag helpt om fysiek en mentaal gezond te zijn en te blijven.
 

11 REACTIES

 1. Lang op gewacht! Een calisthenics park in Noordwijk! Calisthenics is het trainen met het eigen lichaam als weerstand. Oefeningen zoals pull-ups, push-up, rows, dips maar ook gevordere oefeningen zoals de muscle up en de front en back lever zijn bij steeds meer mensen bekend. Wil jij sporten in de buitenlucht en deze skills leren, of wil je de basis goed onder controle krijgen? Neem dan contact met mij op. Op de nieuwe sportlocatie zal ik vaak les geven in calisthenics. Niveau: beginner tot gevorderd.

  Voor meer informatie:
  http://www.holistic-strength.net

  • Gefeliciteerd met je gratis sportschool 🙁
   Argument om dit neer te zetten is dat een fitnessabonnement vaak duur of gebonden is aan een bepaalde leeftijdsgrens. Vervolgens gaan commerciële coaches hier dus voor €25 per uur/per persoon mee op de loop. Riekt op die manier naar ongeoorloofde staatssteun.

   • Het zal toch niet zo zijn dat de gemeente EUR 50.000,00 bijdraagt aan sporttoestellen, waarop trainingen worden gegeven, die je niet eens uit kan spreken, en ook nog eens de zakken worden gevuld door begeleiders/coaches die niets met de gemeente te maken hebben

   • Ja, die 25 euro is p.p per uur als je met zijn tweeën komt trainen. Individueel is het 40 eurp p.p. per uur. Ik stel voor dat gemeente een bijdrage rekent aan de “professionele coaches”. Komt er toch nog wat terug van de 50.000 euro gemeenschapsgeld die hier aan besteed is.

  • Echt zeg, iedereen die hier negatief op reageert: zeker als je pas begint is het onverstandig om maar lukraak aan de slag te gaan. Dat is vragen om blessures!
   Maar dan nog, je hoeft dus helemaal geen lessen te volgen en er staat ook nergens dat het op bepaalde tijden niet beschikbaar is.

   Wat een gezeur allemaal weer toch.

 2. Wat een gedoe allemaal en kost nog een hoop gemeenschapsgeld.
  Vroeger deden we gewoon een potje straatvoetbal, blikkietrap etc. Koste niets en obesitas hadden nooit van gehoord. Lopen of fietsen (geen elektrische) deed je elke dag naar school of werk.

  • Ja, wat was het vroeger allemaal beter zeg.
   Lood in de leidingen, verf, benzine etc. Vrouwen die maar voor de kinderen moesten zorgen.
   Doe je roze bril af joh. Je zeurt over obesitas en bent tegen algemene sport locaties.

 3. Nou als het net zo druk wordt als bij de zeeweg van mnr Houwaart dan is het weggegooid geld .Maar ja we wonen in een kuuroord .En als je naar de jongeren kijkt in Noordwijk de goede daar gelaten rijden ze liever op een elektrische step of fiets of zo dikke banden brik .Zo lui zijn de meeste jongeren En maar geld uitgeven .Het kan niet op .

 4. En in de uren die de coach met zijn klanten aan het werk is zijn dus de toestellen niet voor anderen te gebruiken ? want hij gaat z’n betalende klanten echt niet weg sturen.

 5. Overigens komt er ook zo’n parkje bij het Comomeer ? (zijn de Noordwijkerhouters ook blij ) dat is voor de sporters dan mooi te combineren met het gebouwtje van de surfclub die de gemeente heeft gekocht (hebben ze ook een mooi hok om zich om te kleden ).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in