Foto: St. Cecilia

Voorhout – Drumfanfare St. Cecilia heeft bij een internationaal muziekconcours in België de gouden medaille in de wacht gesleept. Het ging om de Internationale Mars- en Showwedstrijden der Lage Landen die tweejaarlijks worden georganiseerd op Eerste en Tweede Pinksterdag in Hamont. Korpsen uit Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk strijden daar om de titel ‘Kampioen van de Lage Landen’.

Drumfanfare St. Cecilia kwam op Eerste Pinksterdag uit in de ‘Middelbare afdeling’ met de discipline ‘Mars’. In deze discipline moet de fanfare uitsluitend in voorwaartse richting marcherend, twee muziekwerken uitvoeren. Dit waren de twee marsen SSAFA March en Budapest. Naast de muziek werd in dit onderdeel ook beoordeeld of de muzikanten netjes marcheren en of de speciale exercitieverrichtingen (zoals bochten en counters) goed worden uitgevoerd. Hier werd goud behaald door 88 van de 100 punten te scoren.

Met het optreden in Hamont heeft een aantal muzikanten hun muzikale carrière bij St. Cecilia helaas afgesloten. Daarom is St. Cecilia dringend op zoek naar nieuwe muzikanten die deze club willen versterken voor andere optredens in binnen- en buitenland. Er is met name behoefte aan slagwerkers en trompettisten, maar ook andere instrumenten zijn zeker welkom. Geïnteresseerden kunnen een repetitie bijwonen De repetities vinden elke woensdagavond plaats in @hok (Jacoba van Beierenweg 118 b in Voorhout). Meer informatie is te vinden op www.stceciliavoorhout.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in