In het tv-programma Podium Bollenstreek zijn Paul Martens, de dirigent van het St. Cecilia harmonieorkest, en de Cultuurcoach van Noordwijk, Saskia van Tienen, te gast.

St. Cecilia Voorhout, opgericht in 1919, bestaat uit een leerlingenorkest, drumfanfare en harmonieorkest. Op 7 juli 2024 bestaat muziekvereniging 105 jaar. Speciaal voor dit jubileum zal het harmonieorkest van St. Cecilia op 6 en 7 juli in de KTS in Voorhout een uniek en bijzonder concert verzorgen: “Musicals in Concert”. Het harmonieorkest speelt een verschillende stukken muziek van door de jaren heen. Dirigent Paul Martens begeleidt het orkest en vertelt in Podium Bollenstreek ook wat over de geschiedenis van de vereniging.

Niet veel inwoners weten dat Noordwijk een Cultuurcoach heeft. Daar wil Saskia van Tienen wat aan veranderen. In haar functie is ze begonnen met gesprekken met kunst- en cultuuraanbieders binnen de gemeente om hun behoeften in kaart te brengen. Inmiddels organiseert ze Level Up Workshops voor culturele organisaties en maandelijkse workshops voor jongvolwassenen. Daarnaast is Saskia op zoek naar “Cultuurfluencers”: jongvolwassenen die gratis kunst en cultuur mogen bezoeken en hierover online posten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in