Steekdagen Bloemencorso in Sassenheim

In de drie dagen voorafgaand aan het corso worden de corsowagens ‘gestoken’, dat wil zeggen met bolbloemen bedekken van de corsowagens. Vele honderden vrijwilligers zijn dagen bezig met het steken van de praalwagens met honderden hyacinten, tulpen en narcissen.

Dit unieke evenement is te bewonderen in de hal van DeLeeuw Flowerbulbs in Sassenheim. Meer informatie over openingstijden en entree vindt u op de pagina Toegang.

Plattegrond hal waar de praalwagens worden gestoken
Plattegrond De Leeuw Corso 2017

Adres
De opbouwdagen vinden plaats in de hal van DeLeeuw Flowerbulbs aan de Rijksstraatweg 52 te 2171 AM Sassenheim (A44 afslag nr. 4).

Openingstijden
De hal is voor het publiek geopend:

  • woensdag 19 april 2017 van     9.00 – 22.00 uur
  • donderdag 20 april 2017 van    9.00 – 22.00 uur
  • vrijdag 21 april 2017 van           9.00 – 13.00 uur

Toegang

Volwassenen € 5,-

Groepen vanaf 20 personen € 4,50

Kinderen 6 tot 12 jaar € 2,-

Kinderen tot 6 jaar gratis

Schoolklassen basisschool en begeleiders gratis.

Optredens tijdens de opbouwdagen (programma onder voorbehoud)

Woensdag 19 april
D
e Bollenband treedt op van 19.30 – 20.00 uur.
De Feesttoeters  treden op vanaf 20.15 uur en verzorgen die avond twee keer een optreden.

De Feesttoeters
Woensdag 19 april staat Sassems trots, oftewel Pretband de Feesttoeters, weer in de Klinkenberghal in Sassenheim om de stekers een hart onder de riem te ‘steken’. Pretband de Feesttoeters,  is ontstaan uit Drum- en Showband Adest Musica, laat al sinds 2007 van zich horen. Zo zijn zij te vinden bij festivals door het hele land, verjaardagen, bruiloften en andere festiviteiten. Maar het gaat verder dan alleen de nationale optredens.  Vorig jaar heeft u tijdens de opsteekdagen ook al kunnen genieten van de muzikale klanken van deze pretband. Ook dit jaar zullen De Feesttoeters de stekers entertainen met een breed repertoire uiteenlopend van top 40 hits tot echte klassiekers.

 

Muziek

De Bollenband
De stichting “De Zevensprong” is een vrijwilligersorganisatie die zich sinds 1971 ten doel stelt: het organiseren van creatieve, sportieve en sociale activiteiten ten behoeve van verstandelijk en/of meervoudig gehandicapten. Hieronder vallen aangepaste sport- en recreatie activiteiten in de regio Bollenstreek (Noordelijk Zuid-Holland).

Bij Stichting “De 7-Sprong” wordt ook muziek gemaakt, door “De Bollenband”. Dit gebeurt onder begeleiding van een dirigent, een toetsenist en verschillende begeleiders, die de groep leren ritmisch muziek te spelen. Wij repeteren wekelijks in ons clubgebouw in Sassenheim met stokjes, belletjes en verschillende soorten trommels.

Woensdagavond 19 april blazen wij het dak er af tijdens een spetterend optreden bij het steken van de Corsowagens in De Klinkenberg hal Sassenheim!

Bollenband

 

Donderdag 20 april

Het Eurokoor
Het Eurokoor treedt op van 19.00 – 19.45 uur.  Dit koor is al jaren een van de stekersgroepen. Dit jaar steekt het Eurokoor de praalwagen van Leiden.
Het Eurokoor is een enthousiaste, sprankelend, swingend gemengd popkoor van ongeveer 85 leden. De leden van de band, de EuroPacemakers, zijn professionele musici.

 

De Straatklinkers
Bloemencorso en muziek. Twee ingrediënten die bij elkaar horen. Zowel tijdens de corso maar natuurlijk ook bij het opbouwen van de corsowagens. Evenementenorkest De Straatklinkers  heeft hier ook ervaring mee. Tijdens de opsteekdagen hebben zij al meerdere malen voor de muzikale omlijsting gezorgd. Deze band is te beluisteren vanaf 19.45 uur en zij treden wisselend op met de Adest Brass

De Straatklinkers Sassenheim

 

Vervolgens een optreden van: Het 3e orkest van Adest Musica