Foto: Nick Vink

Teylingen – Goed het voorjaar beginnen met een nieuwe Vlinderstruik, Vlier of Berk in de tuin? Vanuit de bomenhub in Sassenheim gaf Stichting Meergroen zaterdag 18 maart zo’n 25.000 boompjes weg aan liefhebbers.

‘Wij reorganiseren verwaarloosde bosgebieden’, vertelt Franke van der Laan van Stichting Meergroen. ‘De tennisbaan in Teylingen was bijvoorbeeld zo’n gebied. Daar hebben wij zo’n 23.000 boompjes van 15 soorten uitgehaald. De vrijwilligers en boompjes zijn allemaal gratis, daarom mogen mensen er ook gratis gebruik van maken. Zo kunnen inwoners van de Bollenstreek hun eigen bijdrage leveren om in hun tuin de CO2- uitstoot te verminderen.’ 

Van der Laan vertelt dat als de bomen in rust zijn, de periode van 1 november tot 1 april, ze met wortel en al uit de grond gehaald kunnen worden. ‘Veel bomen gaan dood omdat ze te dicht op elkaar staan of de bosmaaier gaat eroverheen. Juist die bomen halen we uit de grond en geven wij een nieuw leven’, vertelt de initiatiefnemer.

Uiteindelijk wil Van der Laan samen met zijn vrijwilligers een klimaatbos opbouwen op het stukje grond aan het einde van de Menneweg in Sassenheim. Om op deze manier de natuur in Sassenheim te versterken. Ook uit dit bos kunnen weer nieuwe bomen uitgehaald worden om weg te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in