Strandpaviljoen B.E.A.C.H. (foto: archief)

Noordwijk – Strandpaviljoen B.E.A.C.H heeft een zogenoemde last onder dwangsom opgelegd gekregen. Als het bedrijf nog een keer de geluidsnormen overtreedt kan de gemeente 7500 euro boete opleggen. Deze last onder dwangsom kan opgelegd worden tot een maximum van 30.000 euro. Eigenaar Eelco Dijk laat in een reactie weten maatregelen te hebben genomen.

Op 6 augustus 2022 heeft de Omgevingsdienst een controle bij het strandpaviljoen uitgevoerd. Tijdens deze controle is vastgesteld dat er te veel geluid werd gemaakt (de geluidsnormen werden overtreden). Er is op 20 december 2022 een last onder dwangsom opgelegd van € 7.500,00 per overtreding vanwege de overschrijding van deze geluidsnorm tot een maximum van € 30.000,00.  

Deze last onder dwangsom moet voorkomen dat herhaling van de overschrijding van de geluidsnorm plaatsvindt. Er is op dit moment nog geen geldbedrag opgelegd en betaald. De uitbater kan bijvoorbeeld nog geluidsbeperkende maatregelen of voorzieningen treffen waardoor herhaling wordt voorkomen, aldus de gemeente. De Omgevingsdienst controleert op reguliere basis, maar ook naar aanleiding van meldingen van klachten. Wanneer er weer gecontroleerd wordt, kan op voorhand niet worden aangegeven.

Volgens eigenaar Eelco Dijk van B.E.A.C.H. was hij vorig jaar net te laat met bezwaar maken. De paviljoenhouder heeft inmiddels een gespecialiseerd bedrijf de geluidsinstallatie laten aanpassen. Er wordt nu fors minder bassgeluid geproduceerd, zegt hij. Verder is hij met een ander bedrijf bezig om met richtmicrofoons, die ook bij muziekfestivals worden gebruikt, metingen te verrichten. Inmiddels is er al drie keer controle geweest en volgens Dijk zijn er geen overtredingen geconstateerd. “De muziek bij ons gaat niet meer hard”, aldus de paviljoeneigenaar.

18 REACTIES

 1. Die hadden jullie gelijk moeten geven die lui geven niks om dat bedrag zij maken de dienst uit het was de afgelopen warme dagen weer een kelere herrie van jawelste en wij zaten op de oude plek van de redings brigade. De rest van de paviljoens houden zich er aan . Die tent moet gewoon gesloten worden . We wachten het weekend wel weer af .

  • Mee eens. Als je bij strandtenten woont en in een toeristen gebied, kan je verwachten dat je niet alleen de vogeltjes hoort fluiten. Verhuizen dus.

   • Hoi Therry, iedereen heeft zich gewoon aan de wet te houden, als ik te hard rijd krijg ik ook een bon. Dat is niet anders voor strandtenten. De wet heeft een norm van geluid dat geproduceerd mag worden. Als die norm overschreden wordt dan krijg je een boete. Dat is precies waar dit artikel over gaat. Of staan strandtenten voor jou boven de wet?

  • Waarom moeten mensen dit slikken ? Het staat niet een beetje hard . Als de rest zich er wel aan houdt , felijke monniken gelijke kappen .

 2. Vind ik van veel muziekdragers in de natuur, op strand of op de straat. Ik vind het ronduit hinderlijk dat ik moet meeluisteren met de muziek van een ander

 3. Dat klopt, velen lijken niet meer zonder muziek te kunnen. Zijn er van die prachtige oordoppen of oortjes wordt je nog bestookt door fietsers en auto’s met harde muziek gek wordt je ervan om maar niet te spreken van gehoorschade wat ook de zorgkosten weer omhooggevallen brengt. Een horecabedrijf moet beter weten maar ze doen nu tenminste iets.

 4. Wat een fijn nieuws! Laten we hopen dat het werkt en we niet meer met koptelefoon op tv hoeven te kijken terwijl we op de bank zitten te trillen op de basdreunen van BEACH, met alle balkondeuren dicht. Op de bijgevoegde foto zie je al dat BEACH het niet zo nauw nam met de regels van de strandnota 2022-2026, daarin staat dat de boxen alleen maar richting zee mogen worden geplaatst. BEACH heeft zich gedragen als een club op het strand, compleet met buitenDJboot en aankondiging van bekende en minder bekende DJ’s, maar het is een strandpaviljoen! Als er nu ook nog gehandhaafd kan worden op onnodig toeteren van vertrekkende gasten na sluitingstijd zou het helemaal mooi zijn. Dit is in ieder geval een stap dichterbij kuuroord Noordwijk!

 5. Sta perplex , waar men zich al niet druk over maakt .
  Harde muziek in een ANDERE auto, iemand op een fiets , die je even passeert
  Muziek op een terras , lijkt erop dat dit niet even is gezegd tegen de baas strandtent.
  Dat hij maar even zijn tent wat u betreft kan sluiten, deze ondernemer verdient respect ; werkt , investeert, werkgelegenheid, betaald een mega vermogen aan belasting gemeente en overheid, en een zeik vent als u bepaald wel even dat hij op moet kan rotten . “” Eigen”” plekkie bij de reddingsbrigade.
  Gehoorschade … van oordoppen, vergroot de kans aanzienlijk gehoor schade en hersen afwijking ; hard of zacht .
  Maar dat zal u niet boeien .

  Groet aan de deug samenleving,
  Diep triest.

  • En waarom moet dat ? Rekening houden met een ander hoeft dus niet van u . Onleefbaar zie boven van een bewoner . Daar gaat dit land kapot aan , gewoon mijn feestje en de rest bekijkt het maar .

  • Meneer of mevrouw No name, wat een onsamenhangend niet te begrijpen comment heeft U geschreven. Het mag inderdaad geen naam hebben! Misschien kan U de moeite nemen om de comments en reactie van Eliza te lezen en zo wat meer begrip te krijgen voor de situatie.

  • Ik woon hier al heel lang en heb altijd strandpaviljoens voor mijn deur gehad. Toen ik hier kwam wonen was ik mij ervan bewust dat het in de zomer rumoerig kan zijn door drukte op zee en mensen die naar het strand gaan, dat is ook helemaal niet erg. Toen hadden we nog 2x per jaar de Horescafeesten met een hoop herrie, ook helemaal niet erg. Nu mogen de strandpaviljoens nog steeds 2x per seizoen een vergunning aanvragen om langer open te zijn met meer geluidsvolume. Ook helemaal niet erg en te begrijpen. Maar als een strandpaviljoen zich als een club op het strand gaat gedragen ipv een strandpaviljoen wordt het een ander verhaal. Als je tijdens het seizoen, en niet alleen in het weekend, maar ook doordeweeks, zoveel last hebt van het geluid en trillingen van de bassen van een strandpaviljoen wordt de situatie onleefbaar. Zou jij het fijn vinden om als het mooi weer is met je deuren dicht te zitten, een koptelefoon op moeten zetten om tv te kijken ( anders moet ik het geluid van de tv zo hard zetten dat de buren nog meer geluidsoverlast hebben), en dan nog constant de trillingen van de bassen te voelen? Denk niet dat je daar blij van zal worden. Er zijn regels hoe een strandpaviljoen zich moet gedragen ook op het gebied van geluidsvolume en daar heeft beach zich al een paar jaar niet aan gehouden. Alle regels staan in de strandnota 2022-2026, met die regels blijft Noordwijk aan zee voor iedereen een leefbare plek en ook voor de toeristen die voor ons dorp ook een groot deel van de inkomsten brengen. Moet ik in Binnen gaan wonen, als dat al zou lukken, omdat een strandpaviljoen zich niet aan de regels houdt? Lijkt me ook een beetje raar.

 6. Nog even ter aanvulling op mijn vorige reactie. Het volume en de bassen zijn de laatste paar weken op 2 uitzonderingen na, waarvan 1 met vergunning, een stuk verbeterd. De situatie is nu weer leefbaar geworden, waarvoor dank aan strandpaviljoen BEACH.

 7. Reactie.
  Als men in gesprek ‘IS’ gegaan met de eigenaar(s) hen heeft laten ervaren op de plek wat u ervaart,
  In plaats van chronisch klagen bij overheid instanties. Oké .
  Ik zit niet op dat gedeelte strand, de reden is dat ik last heb van klaag en zeik verhalen van anderen over anderen – ook geluidsoverlast.

  Blijft staan dat ik geen feeling voel voor : types 7.500,- is niet genoeg : moet gewoon oprotten bij wijze van .
  Men zit bij mooi weer op strand ,
  Bij slecht weer of seizoen NIET
  Voor dit bedrag 7.500,- moet men ook personeel kosten berekenen, daarbij bijscholing ehbo
  Bedrijfsrisico’s , genoeg omzet draaien, een geluidsman inhuren, die het fixt voor u.
  All in the game, men verdient er genoeg aan, mi DIT jaar ,

  FIJN voor degenen die er afhankelijk van zijn ( werknemers, eigenaar, aanleveringen bedrijven) en hier een mooie levensinvulling in hebben gevonden.

  Uw levensinvulling, mi klagen is daar één van; zult op zoek moeten naar nieuwe uitdaging om uw frustratie niveau op peil te houden. Succes.

 8. Het is toch zo mooi het strand…in mijn jeugd hadden we grote hotels verblijf toeristen en rustig ingetogen strand…de mensen veranderde meer wensen…alles veranderde kosten baten prijzen…de badman maakte noordwijk groot…way of living…nu,verwachtingen ambities…laten we de tenten koesteren…er,is al veel verloren gegaan aan uitgaan gelegenheid…het is knap iets op de been te houden in deze regel wereld…en puinhoop centrum boulevard…boule 7 en cupido gaf al geluid…tolerantie kort is een factor…jammer hoge prijzen…een fam met koelbox en action stoeltjes daalde de afrit af…we,missen de vlaggetjes boot en piccadilly,…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in