Els van Dijk (rechts)

In de Thuiswedstrijd van zondag 3 december was Els van Dijk te gast. Deze aflevering is een herhaling.

Tijdens het bezoeken van een beeld- en schilderijtentoonstelling werd Els van Dijk geïnspireerd om zelf te gaan beeldhouwen. Haar eigen werken maakt ze van steen en hout. Bij het sculpturen gaat ze intuïtief te werk en creëert ze menselijke abstracte figuren uit de originele vorm van het materiaal.

Els vertelt in het interview niet alleen over haar kunstwerken, maar ook over de liefdevolle relatie met haar man Henk. Wanneer hij de diagnose vasculaire dementie krijgt, wordt Els verantwoordelijk voor zijn zorg. Geen gemakkelijke periode in haar leven, deze ziekte kan namelijk zorgen voor een ernstige verandering in karakter bij de desbetreffende persoon.

Els hoopt door haar verhaal te vertellen andere mensen in een zelfde situatie te helpen. Ze legt uit over zaken en emoties waar je als partner of naaste tegenaan kan lopen. Dit doet Els zodat anderen ook hun situatie meer bespreekbaar kunnen maken.

In haar vrije tijd geniet Els graag van verschillende soorten muziek of een goed boek. Ze trekt er ook graag op uit voor een lezing, yogales of dagje naar de sauna.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in